Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter spelartappen – Växjö värvar back

Växjö Lakers har tappat flera tongivande spelare.

Nu värvar klubben den storväxte backen Peter Andersson från SHL-konkurrenten Örebro.

– Utan att göra några jämförelser i övrigt ser vi att Peter befinner sig i samma situation i karriären där vi tidigare haft relativt stor framgång med spelare, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Växjö Lakers har tappat båda landslagsbackarna Calle Rosén och Philip Holm efter säsongen.

Nu förstärker klubben på backsidan. Växjö har presenterat den 26-årige backen Peter Andersson som närmast kommer från SHL-konkurrenten Örebro Hockey. Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

I Peter Andersson får Växjö Lakers in en fysiskt stor back. Andersson är 192 cenimeter lång och väger 92 kilo.

Två år i Örebro

Han tillbringade merparten av sina juniorår i Frölunda där han också gjorde sin SHL-debut. 2009 valdes Peter Andersson av Vancouver Canucks i NHL-draften och efter två säsonger i Hockeyallsvenskan flyttade han till AHL där han spelade i tre säsonger (2012-2015) med Chicago Wolves och Utica Comets.

När Peter Andersson återvände till Sverige föll valet på Örebro Hockey. Där har han spelat 44 matcher i grundserien både 2015/16 och 2016/17, men efter två år där blir det nu spel i Växjö.

– Det ska verkligen bli jätteroligt att spela och utvecklas i Växjö Lakers. En utmaning jag ser fram emot, säger Peter Andersson i ett pressmeddelande.

”Inte nått sin potential”

Med Peter Andersson har Växjö därmed sju backar på kontrakt inför säsongen 2017/18.

– Peter har bra erfarenhet och ålder. Utan att göra några jämförelser i övrigt ser vi att Peter befinner sig i samma situation i karriären där vi tidigare haft relativt stor framgång med spelare. Såväl vi som Peter anser att han inte hittills har spelat upp till sin potential. Det är vår gemensamma målsättning att så skall ske i framtiden. Som spelare ser vi Peter som en väldigt lugn och trygg tvåvägsback med en väldigt bra allsidighet i spelet, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.