Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter smällen – Rögles succéback röntgas

Williamsson jublar efter sitt 4-1-mål mot HV den 30 december.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

På tisdagskvällen var han matchhjälte.

Men glädjen kan vara kortvarig för Rögles succéback Jesper Williamsson.

– Jag ska in till sjukhuset och ta ett par bilder, mer än så vill jag inte kommentera.

27-åringen som plockades in från HV71 har något oväntat visat sig vara en nyckelspelare för Rögle BK och i hemmamatchen mot Djurgården skulle laget på nytt få nytta av hans hårda slagskott från blålinjen.

Det var hans skott som Bryan Lerg så småningom kunde styra i mål.

Men glädjen skulle visa sig kortvarig. Bara minuter in i den tredje perioden åkte Jesper Williamsson på en hård tackling och tog sig snabbt för handleden. Några minuter senare stod det klart att han inte kunde fullfölja matchen.

Efteråt berättar han för Kvällsposten att han efterföljande dag ska röntgas.

– Jag vill egentligen inte kommentera det. Vi åker in till sjukhuset i morgon bitti, mer än så vill jag inte kommentera.

Någon prognos har han ännu inte fått.

Williamsson viktig i powerplay

Röglespelaren har verkligen slagit igenom under den pågående säsongen. Han hade vid årsskiftet i Rögle gjort lika många mål som han tidigare mäktat med på 238 SHL-matcher. Det har blivit tre mål och tre assist för backen som nu fått chansen i powerplay.

Det var också efter Williamsson-skott i powerplay Bryan Lergs segermål kom till mot Djurgården.

– Det har funkat bra, förtroende jag har fått har lyft mig. Det händer bra saker när jag skjuter för närvarande och det är bara att fortsätta med det.

Försöker se det optimistiskt

För laget har det också inneburit ett rejält uppsving. Man har för första gången sedan oktober månad lyckats vinna två matcher i följd.

– Vi har spelat bra under en längre tid och har lyckats bygga upp en bra stabilitet. Vi har också börjat göra bra saker som har lett till att vi har börjat få med oss poängen.

– Tidigare har vi kunnat spela bra, men har inte fått med oss poängen.

Givetvis är frågan hur mycket Rögle-supportrarna får se Williamsson skjuta framöver. Hur allvarlig är egentligen skadan?

– Jag försöker vara ganska optimistisk till jag får något definitivt svar, jag vill inte spekulera.