Kristianstads översskottsspelare Oskar Cosmo, Oskar Hansson och Linus Nilsson har gjort succé i OV Helsingborg. Foto: JAN PETER ANDERSSON
Kristianstads översskottsspelare Oskar Cosmo, Oskar Hansson och Linus Nilsson har gjort succé i OV Helsingborg. Foto: JAN PETER ANDERSSON

Efter segerfesten i natt: Kan lämna succélaget

Publicerad

IFK Kristianstads överskott lyfter OV Helsingborg.

– Det känns fantastiskt. För det var precis det här jag ville uppleva när jag kom hit, säger Oskar Cosmo.

I natt firade mittsexan med succégänget.

Nu öppnar han för att lämna.

– Om Kristianstad ringer är det naturligtvis väldigt lukrativt, säger har.

Linus Nilsson, 25, Oskar Hansson, 24, och Oskar Cosmo, 20, vet alla hur det är att spela i den brandgula tröjan i Kristianstads heta handbollsarena.

Nu har ex-IFK:arna nyckelroller i OV:s satsning.

– Vi är ett härligt gäng. Det är en magisk känsla nu, säger Cosmo när OV pulveriserat Amo.

– Det är alltid en stort bedrift att vinna en serie. Vi har gjort en sån jävla resa. Jag älskar det här laget och alla grabbarna.

Vad krävs i elitserien?

– Vi måste behålla stommen i laget men helst alla spelarna. Och vi måste vara väl förberedda. Vi kommer att gå från ett lag som ska vinna till att bli ett lag som kanske åker på fem matcher i rad utan vinst. Då får man inte deppa ihop.

Brinner för Kristianstad.

Oskar har kontrakt med OV ytterligare en säsong.

Sen då, vill du tillbaka till Kristianstad?

– Om Kristianstad ringer är det naturligtvis väldigt lukrativt. Jag brinner för den staden och den klubben också.

– Men då ska det kännas rätt. Jag vill inte göra det halvdant. Då spelar jag hellre här och har den rollen jag har här. För jag trivs jättebra. Just nu tänker jag bara på handbollsligan – med OV.

Oskar Cosmo avslutar:

– Kristianstad är på en annan nivå. Det som vi har gjort i OV är minst lika härligt men inte på samma våglängd som i Kristianstad.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag