Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter sågningen – nu svarar Tingsryd

Niklas Wikegård. Foto: Joel Marklund

I C Mores sändning sågar experten succélaget Niklas Wikegård succélaget Tingsryd.

– Jag tror inte Tingsryd vill gå upp, sa han tidigare i veckan.

Efter 2-1-segern mot Oskarshamn ger klubben svar på tal.

– Han har fel, säger klubbdirektör Tomas Bergstrand.

Det var i C Mores hockeysändning i onsdags som Lasse Granquist pratade med experten Niklas Wikegård om Hockeyallsvenskans succélag Tingsryd.

Succén fortsatte mot Oskarshamn och laget kommer allt närmre en hockeyallsvensk seriefinal. Men Wikegård frågar sig om laget hör hemma i högstaligan, SHL.

– Som att svära i kyrkan, att lag inte hör hemma i högsta ligan, haha. Men Tingsryd har inte ekonomin, inte arenan eller infrastrukturen. Man har inte kraften att spela i SHL, sa han och fortsatte:

– Man vill inte ha ett nytt Karlskrona i SHL. En trepoängare efter halva serien. Jag tror inte Tingsryd vill gå upp. Det är fantastiskt men... Arenan är sliten, ekonomin ansträngd. Om det är bra eller dåligt, jag är delad.

Förbereder sig för nya framgångar

Men nu kan Kvällsposten berätta att klubben förbereder sig för en framtid i hockeyns finrum.

– Vi har en plan utifall vi skulle gå hela vägen, en plan för att vi ska klara de krav som finns. Det är väldigt långt dit, men det klart att vi inte kan blunda längre för hur verkligheten ser ut, säger klubbdirektör Tomas Bergstrand.

– Vi vill dock inte uttala oss hur den ser ut i dagsläget.

Ett krav som inte går att uppnå är att arenan måste ha en kapacitet om 3500 sittande och 1500 ståplats.

– Karlskrona ha ju dispens nu, men har planer på att bygga ut för att klara kraven om de spelar i SHL nästa säsong. Och vi måste ju också ha en handlingsplan för att vi ska få tillstånd.

"Relevanta synpunkter"

Tomas Bergstrand har tagit del av Wikegårds uttalanden från tidigare i veckan – och låter svara att Tingsryd visst vill spela i SHL.

– Det är relevanta synpunkter som han har. Sedan är det fel ord att man inte vill, det är klart att vi vill. Det krävs stora resurser och vi har en handlingsplan. Vi kommer inte att lägga oss ner och förlora medvetet, vi kommer att försöka vinna varje match.

I segern mot Oskarshamn visade Tingsryd styrka när man vände 0-1 till seger 2-1. Laget har nu 79 poäng, hela 15 mer än trean Vita Hästen. Tingsryd går mot en plats i seriefinalen.

– Det ser onekligen bra ut, säger Bergstrand.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!