Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat
Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat

Efter överfallet: "Han har fått sitt straff"

Publicerad

Jakob Lilja, 22, åkte på tio matchers avstängning efter överfallet på Redhawks Jens Olsson – och nu är Lilja misstänkt för grov misshandel.

Men att fallet går vidare utanför hockeyrinken ställer sig Olsson kritisk till.

– Det är väldigt märkligt. Inget som jag förespråkar, säger han.

Det var den 5 mars i fjol som matchen mellan Malmö och Rögle spelades.

I slutet av första perioden av matchen crosscheckade Jakob Lilja Malmöbacken Jens Olsson i nacken. Olsson skadades så illa att han fördes med ambulans till sjukhus.

Jakob Lilja fick tio matchers avstängning – och nu har en förundersökning mot honom inletts.

– Det var väldigt oväntat, ska jag säga. Jag hade inte alls trott att det skulle gå till något sådant när man har en disciplinnämnd som sköter allt det där med straff och så vidare, säger Jens Olsson.

"Det är så det funkar"

Jakob Lilja och Jens Olsson smsade med varandra efter matchen och har spelat mot varandra under säsongen.

Enligt Olsson har båda gått vidare – och han hyser inget agg mot Linköpingspelaren.

– Han har fått sin straff, det är så det funkar i hockeyn. Man får sitt straff, sen är det bra med det. Det är väldigt märkligt att det ska dras in så här. Det är inget som jag förespråkar i alla fall.

– Jag tycker det är tråkigt att det ska läggas fokus på något som har hänt för snart ett år sedan. Jag menar, alla parter har gått vidare. Både jag och Jakob har gått vidare i våra karriärer och lagt det bakom oss.

Du lär kallas in som vittne, vad kommer du säga?

– Precis som jag säger till dig, att det är väldigt märkligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag