Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömshösten – nu ligans hetaste lag

Se senaste avsnittet av Frislag.
Cecilia Di Nardo avgjorde mot Täby.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

I början av december ändrade Malmö FBC sin målsättning efter en mardrömsstart på säsongen.

Nu är laget ett av de formstarkaste i hela serien och uppe på slutspelsplats.

Senaste segern kom i en väldigt händelserik match mot Täby där bland annat hemmalagets tränare blev utvisad.

– Vad är det som händer, jag är helt slut, säger matchhjälten Cecilia Di Nardo till SportExpressen Play efteråt.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play!

Tippade topplaget Malmö hade en riktig tung start på säsongen och i december berättade backen Yamou Njai att man ändrat målsättningen och först och främst skulle förnya kontraktet.

Men det var då – nu är läget ett helt annat.

Efter segern mot Täby på söndagen är Malmö ett av ligans formstarkaste lag och uppe på slutspelsplats.

– I början spelade vi inte så bra utan slarvade mycket. Vi har tagit tag i det och många spelare har steppat upp. Vi har mer självförtroende i laget och man ser att vi gör mål på de här mindre chanserna nu, säger Cecilia Di Nardo efter segern mot Täby.

Hon sköt segermålet 6-7 i slutminuterna efter en händelserik match. Gästande Malmö ledde med tre mål, tappade till underläge men vände sedan i tredje perioden.

Tränaren utvisad

– Vad händer, jag vet inte vad jag ska säga. Det är verkligen fram och tillbaka vilka som spelade bra och hade momentum. Det var väldigt kul att vinna men det blev en tight och tuff match, säger målskytten.

Hemmalagets kapten Lisa Carlsson var inte lika nöjd med utfallet.

– Vi ger väl bort den här matchen egentligen första halvan när vi släpper in lite enkla mål. Maimon (Abdallah, tränare) blev utvisad och hamnar på läktaren och det är väl där vi tappar egentligen. Det är starkt av oss att vi vänder och leder med 6-4 men där borde vi kunna stänga igen, men de gör det bra, säger Carlsson i SportExpressens sändning.

– Jag ska ta honom åt sidan och läxa upp honom ordentligt, fortsätter hon med ett skratt angående Abdallahs utvisning.

Täby ligger fortsatt femma i tabellen samtidigt som Malmö är uppe på den sista slutspelsplatsen.

– Vi försöker väl inte kolla så mycket på tabellen just nu. Vi har tränare som har koll på det och för oss gäller det att vi fortsätter spelar bra och inte slarvar för mycket och fortsätter göra fler mål än i början av säsongen. Alla som spelar i SSL vill vinna guld, men just nu måste vi bara fortsätta spela bra, säger Cecilia Di Nardo till SportExpressen Play.