Foto: KENTA JÖNSSON
 Foto: KENTA JÖNSSON

Efter krismötet: "Klart att folk är besvikna"

Publicerad

Krismöte redan efter tre omgångar.

Efter bara en av nio möjliga poäng var det ett faktum för Kalmar FF.

Emin Nouri berättar om när ordföranden Mattias Rosenlund kallade in spelarna.

– Alla har höga förhoppningar och man blir lite tagen när man har en poäng efter tre matcher.

Kvällsposten berättade på torsdagseftermiddagen om hur KFF:s ordförande under morgonen hållit ett möte med spelarna. Han hade ett tydligt budskap.

– Kravbilden måste bli bättre, säger ordföranden Mattias Rosenlund till Barometern.

"Klart att folk är besvikna"

Efter en stark höst har Kalmar FF haft en blytung start på allsvenskan 2017. Som om det inte vore nog med bara en inspelad poäng de inledande tre omgångarna utgick Rasmus Elm skadad med en fraktur i båtbenet och höftproblem i förlustmatchen mot Jönköping.

Situationen fick ordföranden att kalla till krismöte.

Nu ger ytterbacken Emin Nouri sin syn på läget.

– Det är klart att folk är besvikna så som vi spelat, men samtidigt vet alla att vi gör vårt bästa. Vi är inte den typen av lag som tror att vi är bättre än någon annan och bara ställer ut skorna, den typen av karaktärer har vi inte.

– Vi är lagspelare allihop, men vi har inte lyckats komma upp i den nivån som vi vet att vi besitter.

Känner du att ett krismöte var befogat?

– Det är bättre att prata om det nu, det är bra att de agerade omgående, tycker jag. Vi är Kalmar, presterar vi inte på topp och ger järnet i alla situationer, då är vi inte bättre än något annat allsvenskt lag, så enkelt är det.

– Sådana saker ska man kanske prata om inom gruppen. Men självklart lade han fram sin syn på det hela och sa att vi måste steppa upp det. Han förklarade också att han trodde på oss och att han vet att vi kan så mycket mer än vad vi visat. Vi måste upp och kriga och visa bättre inställning.

Hur ser du på er insatts så här långt?

– Mot bajen tycker jag att vi gör en bra match, sedan torskar vi poäng i sista sekunden. Matchen efter, mot Jönköping, så kommer vi inte upp i nivå. Det är framför allt att det är två hemmamatcher där vi säckar ihop helt som är problemet. Och det är det som gör alla våra supportrar, sponsorer, alla som engagerar sig i föreningen med styrelse och ledare frustrerade.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag