Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter HIF:s nya förlust: 'Vi ger inte upp vår idé'

Roar Hansen, Helsingborgs IF.
Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Efter 4–3-förlusten mot Mjällby öppnade HIF-tränaren Roar Hansen för förändringar i spelsättet.

Men under tisdagen ställde sig spelarna bakom den offensiva spelidé som skördat framgångar tidigare i år.

– Vi hade ett konstruktivt samtal där killarna sa att de gillar sättet vi spelar på och att vi ska köra på, men vi ska vara mer taktiska och mindre naiva, säger Roar Hansen till Kvällsposten.

HIF:s schema

Torsdag: Flyg till Sundsvall på morgonen. Därifrån buss till Härnösand för cupmatch på kvällen. Avspark 19.00.

Fredag: HIF-truppen återvänder till Sundsvall och tränar på Norrporten Arena under dagen.

Lördag: Buss vidare mot Gävle där laget tränar under lördagen.

Söndag: Match mot Gefle på Strömvallen i allsvenskan. Avspark 15.00.

Helsingborgstruppen hade ett lite längre samtal än vanligt efter match under tisdagen där såväl tränare Hansen som spelarna vädrade sina åsikter om den senaste matchen och de senaste resultaten.

– Eftersom jag är en känslomänniska och säger vad jag tycker så måste de också få chansen att göra det, säger Roar Hansen.

– Killarna var väldigt ödmjuka och konstruktiva i vad de tyckte.

"Ger inte upp vår idé"

Men några större förändringar är inte att vänta.

– Eftersom vi inte "kuggar i" måste vi tänka till. Vi kan inte fortsätta att ge bort bollen som vi gjort och vi måste nog springa lite mer, men vi kommer inte att ge upp vår idé om hur vi spelar.

– Vi har inte något lag, framför allt inte med våra nya spelare, för att spela någon superenkel brittisk fotboll.

Nästa allsvenska uppdrag är på söndag mot Gefle på Strömvallen. Men innan det väntar först Härnösands FF i Svenska cupen under torsdagen.

Mellanlandar i Sundsvall

HIF kommer inte att åka hem till Skåne mellan matcherna utan kommer att mellanlanda och träna i Sundsvall under fredagen för att därifrån åka vidare till Gävle på lördag.

Ett bra läge för att svetsa ihop gruppen med era nyförvärv också?

– Ja, det kan nog se ut som en tanke. Det är faktiskt inget vi har tänkt på, men när det har blivit så här är det ingen nackdel direkt för oss, säger Roar Hansen.

Roar Hansen ser också cupmatchen som ett utmärkt tillfälle att hitta tillbaka till det vinnande spåret igen. Det kan betyda få förändringar i laget.

– Jag har tänkt att vi ska vinna och gå vidare i cupen. Det kan bli så att det inte blir så många ändringar, sen kan jag så klart inte slita ihjäl vissa spelare heller.

"Skulle bli förvånad"

Roar Hansen kommenterade också David Accams röda kort.

– Det är två spelare som båda försöker nå bollen. David ville göra mål, det fanns inget uppsåt. Man måste se nyktert på det. Jag personligen skulle bli förvånad om det blir mer än 1+1 matchs avstängning.