Halmstads tränare Igor Krulj. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNHalmstads tränare Igor Krulj. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Halmstads tränare Igor Krulj. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNFoto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Efter Haksabanovic – HBK värvar ersättare

Publicerad

Halmstads BK har sålt Sead Haksabanovic till Premier League och West Ham.

Nu värvar nästjumbon en ersättare i isländske landslagsanfallaren Tryggvi Hrafn Haraldsson.

– Vi får in ännu mer spets i truppen. Detta är en offensiv spelare som är snabb med bollen, säger HBK:s tränare Igor Krulj.

Halmstads BK slog Jönköping med hela 6–1 i senaste omgången.

Det blev också supertalangen Sead Haksabanovics sista match i HBK-tröjan. Tidigare i veckan värvade Premier League-klubben West Ham 18-åringen för strax över 30 miljoner kronor. HBK sålde även Ivo Pekalski till Oxford United.

Nu har Halmstad, näst sist i allsvenskan, gjort klart med en ersättare innan transferfönstret stänger vid fredag vid midnatt.

Den isländske landslagsmannen Tryggvi Hrafn Haraldsson skrev under torsdagen på ett kontrakt på 2,5 år med klubben.

– Vi får in ännu mer spets i truppen. Detta är en offensiv spelare som är snabb med bollen. Han har dessutom bra spelförståelse gillar att avsluta utanför straffområdet. Tryggvi är ständigt i rörelse på planen och han gillar att ta för sig. Han kommer att konkurrera om en startplats direkt, säger Igor Krulj till HBK:s hemsida.

”Mycket större än isländska ligan”

Haraldsson, som debuterade i A-landslaget mot Mexiko i Las Vegas i februari tidigare i år, ska ha gjort fem mål på 13 matcher för det isländska jumbolaget IA Akranes.

– Detta är mycket större än isländska ligan. Vi har 7000 invånare i den stad jag kommer från och vi brukar ha 800 åskådare på matcherna. Detta är flera kliv uppåt i karriären – ett steg som jag känner mig redo att ta, säger Haraldsson.

Pappan har spelat i Elfsborg

HBK:s nyförvärv är son till den förre Elfsborgsspelaren Haraldur Ingólfsson som är med sonen i Halmstad.

– Jag har spelat på Örjans vall och kommer ihåg att jag missade en straff mot HBK, säger Haraldur Ingólfsson.

Halmstad har tidigare i sommar värvat Johan Oremo, Höskuldur Gunnlaugsson och Pontus Silfwer.

Under torsdagen meddelar Halmstad även att man har förlängt kontraktet med mittfältstalangen Jonathan Svedberg.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag