Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter guldet - nu jagas de av mästarklubben

Foto: Carl Sandin

Malmö/Gävle. Markus Rosenberg är drömnamnet men Malmö jobbar samtidigt på fler spår.

Kvällsposten erfar att Mohamed Bangura, nu i Elfsborg, är placerad högt upp på svenska mästarnas lista över tänkbara nyförvärv.

- Att få in en anfallare är huvudfokus just nu, säger sportchefen Per Ågren.

Sedan Tokelo Rantie såldes i somras har Malmös klubbledning dammsugit marknaden i jakten på en ersättare till anfallsbesättningen.

När guldet är vunnet, Champions League-planeringen kommit i gång och säsongen närmar sig sitt slut intensifieras nu arbetet och på listan över önskvärda nyförvärv ligger Markus Rosenberg högst.

Den MFF-fostrade och landslagsmeriterade anfallaren får ont om speltid i West Bromwich men Rosenbergs kontrakt sträcker sig till sommaren 2015 vilket gör att Malmö troligtvis tvingas betala en relativt stor övergångssumma för att knyta till sig honom.

Därför riktas blickarna i stället mot Mohamed Bangura som är kontrakterad av Celtic men som har varit utlånad till Elfsborg där han gjort sex allsvenska mål på 19 startmatcher under säsongen.

Öppnat för ny utlåning

Skottarna har redan öppnat för en ny utlåningsperiod och MFF är intresserat.

- Som vanligt kommenterar jag inga namn, men man kan göra det enkelt för sig och säga att vi behöver en bra anfallare, säger Per Ågren, sportchef i Malmö FF.

Vilken typ av anfallare är ni på jakt efter?

- Om man ska hitta någon som ska spela med Magnus (Eriksson) så får man titta efter någon som är djupledslöpande och kvick likt Tokelo Rantie eller någon som är en lite större murbräcka.

Under hösten har Guillermo Molins vikarierat som anfallare och gjort åtta mål på sina nio matcher från start. Nästa säsong tar han däremot plats som högermittfältare.

"Ser hål efter Rantie"

- Var han spelar blir egentligen något som Rikard (Norling), Daniel (Andersson) och de andra i ledargruppen får avgöra, men det är i anfallet vi ser ett hål efter Tokelo Rantie. "Gische" har gjort det fantastiskt bra men han värvades som yttermittfältare och då är det mest naturligt att han fyller hålet efter Jiloan (Hamad). Det är så vi tänker i teorin men sen får vi se vad som händer längs vägen.

- Sen har vi ett par spelare i klubben också. Vi har Dardan (Rexhepi) och vi har Pawel (Cibicki) som utvecklats väldigt mycket. De får vi inte glömma bort. Och vi har Alex (Nilsson) som varit utlånad och också är en spelare vi måste värdera. säger Per Ågren.

Mohamed Bangura är själv fåordig om sin framtid.

- Det är ingenting jag vill prata om nu, säger han efter Elfsborgs 2-0-vinst mot Gefle.

Kommer du tillbaka till Sverige?

- Det vet jag inte.

FAKTA

Markus Rosenberg, 31, West Bromwich

Måste gå med på en rejäl lönesänkning för att skriva på för MFF. Samtidigt vill anfallaren ha speltid. Om Rosenberg blir kvar på bänken fram till sommaren, när Premier League-säsongen är slut, kommer han troligtvis flytta.

Chans att han skriver på för MFF i vinter: 10 procent.

Mohamed Bangura, 24, Celtic

Den mest troliga värvningen i nuläget. Celtic vill förmodligen kapa sina lönekostnader och tjänar dessutom en slant på att hyra ut anfallaren. även om han inte varit bländande i Elfsborg har Bangura tidigare, i AIK, visat att han håller hög allsvensk klass.

Chans att han skriver på för MFF i vinter: 25 procent.

Viktor Prodell, 25, Mechelen

Belgien innebär uppenbarligen problem för svenska spelare. Prodell har hamnat i en sits likt de Guillermo Molins och Magnus Eriksson upplevde - i frysboxen, eller åtminstone på väg ner i den. Att han i Åtvidaberg funkade bra bredvid just Eriksson talar för MFF-flytt.

Chans att han skriver på för MFF i vinter: 20 procent.

Astrit Ajdarevic, 23, Standard Liège

Är i en ännu värre situation än Prodell och befinner sig inte ens i närheten av A-laget. Har tidigare visat upp fina kvaliteter men hur är formen nu? Vågar MFF-ledningen chansa på att Ajdarevic hittar tillbaka? Och fungerar han ihop med Eriksson?

Chans att han skriver på för MFF i vinter: 5 procent.