Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter 1-7: Dan Tangnes
får sparken från Rögle

Dan Tangnes får lämna sin post. Foto: Ronny Johannesson

Dan Tangnes får sparken från Rögle BK.

Efter gårdagens 7-1 förlust mot Södertälje tappade sportchefen Anders "Masken" Carlsson förtroendet för tränaren.

– Vi vill se en rejäl sportslig förbättring, säger Carlsson i ett pressmeddelande.

Gårdagens 7-1 förlust mot Södertälje blev droppen som fick bägaren att rinna över. Dan Tangnes får med omedelbar verkan lämna Rögle BK.

– Det känns oerhört tråkigt att behöva göra den här förändringen. Vi är inte alls med nöjda med det vi har presterat och allting ställdes naturligtvis på sin spets efter insatsen i Södertälje, säger "Masken" Carlsson i ett pressmeddelande till klubbens hemsida.

Ligger trea från botten

Rögle BK tippades i topp i årets upplaga av hockeyallsvenskan, men starten på säsongen har varit allt annat än lyckad för Ängelholmarna.

Efter 15 spelade matcher har de endast 16 poäng, ligger trea från botten och har endast en poäng på bortais.

– I en klubb som Rögle BK är höstens resultat och tabellplacering aldrig godkänd. Vi är oerhört missnöjda med hur vi startat säsongen 2013-14 och tvingas göra förändringar. Vi vill se en rejäl sportslig förbättring, säger klubbdirektör Magnus Blomsterberg.

"Aldrig mått så dåligt"

Sportchefen passar på att tacka Dan Tangnes för hans tid i klubben och tillägger att det har varit ett svårt beslut att ta.

– Jag har sparkat tränare förr under mina år som sportchef, men jag har aldrig mått så dåligt över att behöva göra det som den här gången. Vi har vänt på alla stenar för att förbättra vårt sportsliga resultat. Det känns oerhört tråkigt att behöva göra den här förändringen, men vi är tvungna att göra förändring för att hitta rätt med vårt spel.

Processen inleddes under natten till torsdagen. I nuläget finns ingen permanent coachlösning. Torsdagens träning kommer att skötas av assisterande tränaren Gunnar Persson. Anders "Masken" Carlsson kommer inte att kliva ner i båset.

Även om det är Tangnes som får bära hundhuvudet så levererar Carlsson en känga till spelargruppen.

– Spelarna har ett stort ansvar i den tuffa situation vi befinner oss och att Dan Tangnes nu får lämna. De har inte levererat vad som krävs och ställt upp på vår spelmässiga agenda. Det krävs en rejäl uppryckning och ett professionellt agerande ute på isen, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!