Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅNFoto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
 Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Foto: Michael Berggren / MICHAEL BERGGREN EXPRESSENFoto: Michael Berggren / MICHAEL BERGGREN EXPRESSEN
 Foto: Michael Berggren / MICHAEL BERGGREN EXPRESSEN

Edwin Hedberg klar för spel i Rögle BK

Publicerad

Edwin Hedberg är tillbaka i svensk hockey.

22-åringen lämnar KHL-klubben Medvescak Zagreb för spel med Rögle.

– Det är en spännande spelare och jag är mycket glad över att vi lyckats få honom till Rögle, säger Anders "Masken” Carlsson till klubbens hemsida.

Krislaget Rögle har gjort klart med en ny spelare.

Under onsdagskvällen meddeleade skåningarna att de gjort klart med en ny spelare – nämligen forwarden Edwin Hedberg. Hedberg, som tidigare har representerat Modo och Timrå, har tillbringat de tre senaste säsongerna i det kroatiska KHL-laget Medvescak Zagreb.

– Jag har följt Edwin ända sedan hans tid som junior i Modo. Det är en spännande spelare och jag är mycket glad över att vi lyckats få honom till Rögle, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till klubbens hemsida.

Hedberg kan spela redan till helgen

Rögle har varit hårt drabbat av skador under säsongen, inte minst i de offensiva leden. I lördagens hemmamatch mot Djurgården saknades tio anfallare och Rögle kunde inte ens få ihop fyra hela kedjor.

Nu går klubben en kamp mot klockan för att få Edwin Hedberg spelklar redan till helgens två möten med HV 71.

– Det här har gått väldigt snabbt. Målet är att Edwin är på plats till fredagens matchvärmning och att han hinner bli spelklar till helgens dubbelmöte mot HV 71, säger "Masken".

– Det är viktigt att vi får lite konkurrens om platserna i laget. Vi får bättre kvalitet på träningarna och därmed också ökad slagstyrka i matcherna, säger sportchefen.

 

Förra säsongen gjorde Edwin Hedberg debut i Tre Kronor då han representerade det svenska landslaget under fyra landskamper inför VM.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag