Ebba Engdahl skadade knät 2013. Foto: Petter Arvidson
Ebba Engdahl skadade knät 2013. Foto: Petter Arvidson

Ebba Engdahl gjorde succé i comebacken

Publicerad

Lugis Ebba Engdahl fick en härlig comeback efter nästan 2,5 års skadefrånvaro.

Lundalaget besegrade Skövde storstilat och Ebba blev vald till matchens lirare.

– Det var en fin gest men det var många som var bättre än mig, skrattar hon.

Ebba Engdahl har opererar korsbandet en gång och menisken två gånger och knappt spelat handboll på 2,5 år när hon gjorde comeback i matchen mot Skövde på onsdagen.

– Jag gjorde comeback för runt ett år sedan men då höll knäet bara fyra, fem matcher innan jag fick göra en ny operation, berättar 24-åringen.

– Nu känns det väldigt mycket bättre än förra gången och jag har kunnat träna samma mängd som laget. Jag är väldigt glad för att jag inte har haft några känningar, fortsätter hon.

Tredjeplats i tabellen

Inför matchen mot Skövde var hon lite skakig.

– Jag var lite nervös och rädd för att göra fel men det släppte rätt fort. Mina lagkamrater satte mig i bra lägen och gjorde det lätt för mig.

Lugi vann också matchen storstilat med 26-18 och är nu uppe på tredje plats i tabellen.

– Vi hade ett jättebra försvarsspel hela matchen. Sedan var vi med redan från början och drog ifrån i andra halvlek. Det var en riktig laginsats. Många klev fram och bidrog men det tydligaste var nog ett bra försvarsspel.

"En fin gest"

Och Ebba Engdahls comeback kröntes med att hon blev vald till matchens bästa spelare.

– De ville nog mest vara snälla mot mig. Det var många som var mycket bättre än vad jag var. Men det var en fin gest, skrattar hon.

Även Skånerivalen Team Eslöv hade en bra kväll och besegrade bottenlaget Spårvägen på bortaplan. Resultatet skrevs till klara 29-18. Däremot blev det knapp förlust för H65 mot BK Heid, som vann med två bollar, 29-27. Kvällens svåraste uppgift hade kanske Kristianstad HK som ställdes mot suveräna Sävehof. Nykomlingen kämpade sig dock till 18-22.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag