Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dusan Djurics nya löften till HBK-fansen

Senast om två år är han åter en HBK:are igen.Foto: Andreas Meier

HALMSTAD. Halmstad hoppas fortfarande på Dusan Djuric i sommar – som ger två nya löften till alla HBK-fans.

Ett besked om framtiden kommer innan det svenska transferfönstret stänger den 11 augusti.

Och senast om två år är han åter en HBK:are igen.

– Till hundra procent! Utlandet är fortfarande förstavalet, men jag har inte sagt nej till Halmstad, säger Dusan Djuric till Kvällsposten.

Tre andra ex-HBK:are som återvänt till allsvenskan

Andreas Johansson, 33, back/mittfältare

Flyttade till tyska Bochum 2009. Återvände till allsvenskan 2012, men till Norrköping.

Emir Kujovic, 27, anfallare

Lämnade Halmstad för turkiska Kayserispor 2011 när kontraktet gick ut. Återvände till allsvenskan 2013, men också till Norrköping.

Peter Larsson, 31, mittback

Spelade tio år i Halmstad innan FC Köpenhamn köpte mittbacken 2008. När han återvände var det Helsingborg som fick signaturen.

Sedan två veckor tillbaka tränar Dusan Djuric med sin förra klubb Halmstad medan han funderar på nästa klubbadress.

Att moderklubben, som är indraget i den allsvenska bottenstriden, gärna vill värva tillbaka sin förra mittfältsstjärna i sommar, berättade HBK-tränaren Jan Jönsson redan i maj i Kvällsposten.

För snart två veckor sedan sa Jan Jönsson att det finns ett ömsesidigt intresse.

För KvP berättar Dusan Djuric att utländska klubbar har hört av sig, men också att han funderar på att vända hem till Halmstad efter drygt åtta år utomlands i Schweiz, Frankrike och Danmark.

– Just nu avvaktar jag och ser vad som händer i början av augusti. Jag har några saker på gång som jag ska gå vidare med. Utlandet är fortfarande förstavalet. Samtidigt kan jag inte säga nej till Halmstad heller om allt stämmer, säger Dusan Djuric.

"Suget att komma hem"

– Jag börjar bli lite äldre och har varit ute i åtta år, jag börjar känna suget att komma hem. Men jag måste ändå tänka på mig framtid också och får jag ett mycket bättre erbjudande utomlands får jag kanske ta det ett eller två år till. Samtidigt vill jag också komma hem till Halmstad förr eller senare. Så har det alltid varit.

I en intervju med Kvällsposten 2013 berättade Dusan Djuric att han vill avsluta karriären i Halmstad.

Nu ger han två nya löften om sin framtid.

Om det inte blir HBK nu blir det HBK om ett eller två år?

– Ja, till hundra procent. Det börjar bli dags, Som det känns vill jag fortsätta utomlands lite till. Men jag har varit iväg från familj och vänner så länge, man börjar bli äldre och klokare om att man ska komma hem. Familj och vänner är det viktigaste i livet.

Det låter som att det ändå finns en öppning för Halmstad redan i sommar?

– Som sagt, jag ska inte säga nej och jag har inte sagt nej till Halmstad.

– Men får jag ett väldigt bra lag och erbjudande i augusti som jag inte kan tacka nej till, då är det så.

Efter att ha haft en del skadebekymmer under några år har Dusan Djuric den senaste säsongen i schweiziska FC Aarau kunnat gå för fullt.

– Jag känner att jag har blivit mig själv igen och är tillbaka på samma nivå som tidigare. Det sista året i Schweiz gick personligen ganska bra för mig så på det viset har jag fortfarande chansen att komma till en bra klubb, säger Djuric.

Men det blir inte någon återkomst till Schweiz. Det låter som att Dusan Djuric är sugen på en annan typ av äventyr den här vändan.

– Det kan komma något lag från USA eller från Kina. Jag kan inte säga var, hur eller när. Men det kan lika väl vara att jag stannar här.

Det är det många fans hoppas?

– Det hade varit skönt för mig med, men samtidigt måste man vara lite egoistisk ibland. Men jag har aldrig varit den som bara går efter pengar. I så fall hade jag inte spelat i de länder som jag har spelat i.

Den 11 augusti stänger det svenska transferfönstret. Dusan Djuric säger att han kommer ge ett besked till Halmstad innan dess.

– Det måste bli det. Innan dess ska jag ha hittat något utomlands eller om jag väljer att komma hem.