Oscar Alsenfelt och Peter Andersson. Foto: Johan Svensson.Oscar Alsenfelt och Peter Andersson. Foto: Johan Svensson.
Oscar Alsenfelt och Peter Andersson. Foto: Johan Svensson.
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNFoto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
 Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Dubbla besked för Malmö Redhawks

Publicerad

MALMÖ. Förra säsongens semifinalist Malmö Redhawks bygger vidare mot nya framgångar. Det gör man med två minst sagt viktiga kuggar. 

SHL:s bästa målvakt Oscar Alsenfelt, och succétränaren Peter Andersson har både förlängt sina kontrakt med klubben.

- Jag blev kallad till ett möte och de berättade sina visioner, sedan hade jag bestämt mig, säger Peter Andersson.

Oscar Alsenfelts avtal har varit på gång ett tag. Kvällsposten kunde redan i lördags avslöja att det var på gång. Nu är det på plats, och det är något som Peter Andersson också ser framemot. Andersson och Alsenfelt har nämligen skrivit på till våren 2020, båda två.

- Båda våra målvakter är erfarna och vet vad de vill. De vill driva det hårt och mot framgång. Det gillar jag väldigt mycket.

- Det leder vägen i omklädningsrummet och det är bra gjort av Malmö att behålla Oscar i tre år, och även ha Nihlstorp på kontrakt i ytterligare två säsonger. Det känns väldigt bra för mig att få jobba med två så bra målvakter, och framför allt bra personer, betonar Peter Andersson.

Oscar Alsenfelt vill vara med länge

Och för Oscar Alsenfelt var det ingen som helst tvekan, när han fick erbjudande om att förlänga kontraktet med ytterligare två år, redan nu.

- Jag trivs väldigt bra här, med mina lagkamrater, tränarna, organisationen och det som vi står för här. Jag vill vara med och fullfölja det som vi tillsammans har påbörjat, säger Alsenfelt.

"Jag vill vara med i Malmö Redhawks länge"

Peter Andersson är nöjd med kontinuiteten i klubben, och lugnet som råder, och poängterar kontinuiteten, som en viktig del.

- Nu förhandlar jag inte med mina kollegor i tränarbåset, men för mig är det viktigt att de också blir kvar. Jag både tror och hoppas att det löser sig med Filander och Mattsson, säger Andersson.

Nu blir det väldigt dyrt för Malmö att sparka dig.

- Ha ha, jag hoppas inte det sker, så klart. Men jag är medveten om hur branschen är. Det ingår i spelet. Men frågan är om det blir mycket bättre...

Förmodligen inte.

- Nej, precis. Och nej, skämt åsido. Jag ser det tvärtom. Jag vill verkligen vara med här under lång tid och vi pratar samma språk, jag, Patrik Sylvegård, och nya ordföranden Mats Larsson. Det känns hur bra som helst, säger Peter Andersson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag