Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Drotts veteran slutar – helt ny vardag väntar

Martin Bystedt lägger av efter 340 matcher för Drott Foto: Ulf Ryd

Han har fler elitseriematcher för Drott än någon annan. Men nu är det slutspelat för veteranen Martin Bystedt, 33, som förbereder sig för en ny vardag.

– Jag vet inte hur det blir med jobb, men jag hoppas att det ska lösa sig. I veckan ska jag på en anställningsintervju, säger Bystedt till Hallandsposten.

Efter 15 år i Drott avslutar Martin Bystedt handbollskarriären. Under åren i Halmstadsklubben har kantspelaren hunnit med hela 340 match i elitserien – mer än någon annan i klubben historia.

Men trots att veteranen har ytterligare ett år kvar på kontraktet väljer han att lägga av redan nu.

– Jag skrev egentligen på för bara ett år, men det kunde bli två om jag ändrade mig. Fast någon gång får man ta beslutet att lägga av, säger Bystedt till Hallandsposten.

Slog upp skada

Förlustmatchen mot Ystads IF den första april blev kantspelarens sista för Drott.

– Jag fick problem med vänster axel för 5-6 år sedan efter att ha landat illa under en match, men sedan slog jag upp skadan igen redan i första matchen i höstas mot Ystad. Jag fick ett konstigt ryck i armen när jag hoppade in och skulle skjuta.

Ett nytt liv

Nu väntar ett nytt liv. I slutet av maj skriver den förre spelaren sin sista tenta på yrkeshögskolan i Varberg – där han de senaste två åren utbildat sig till byggtekniker.

– Jag vet inte hur det blir med jobb, men jag hoppas att det ska lösa sig. I veckan ska jag på en anställningsintervju.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!