Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drömdebut för Tim Hultstrand för Pantern

Tim Hultstrand.
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

MALMÖ. Stor feststämning i Malmö arena med 7465 på läktaren.

Lyckodebut för 18-årige Pantern-målvakten Tim Hultstrand då det blev tre rättvisa poäng.

– Jag blev chockad då beskedet kom att jag skulle göra allsvensk debut. Så här efteråt är det ett minne för livet, säger Tim Hultstrand.

Det var i lördags när juniormålvakten var på väg till Gävle med Malmö Redhawks som båsöppnare som Tim fick veta att han skulle vakta målet i den hyperintressanta kampen mot Modo.

Panterns mycket duktige förstemålvakt Tex Williamsson var fortfarande sjuk.

– Tidigt på söndagmorgon flög jag hem från Stockholm. Käkade lunch hemma. Sedan var det att åka till samlingen, säger Tim.

Nervöst?

– Lite pirrigt var det, men det är två timmar före match som jag börjar uppladdningen, säger Trelleborgs-grabben.

Varför blev det målvakt?

– Jag var för lat när jag var åtta år. Gillade också målvaktens benskydd. På den vägen är det.

Tim har ett starkt psyke.

– Det måste man ha som målvakt.

Mycket tuff start

Han är reaktionssnabb och läser spelet bra.

Tim fick en mycket tuff start i första perioden. Emil Alba sköt 0-1 vid första stolpen efter 6.05. Daniel Rundqvist gjorde 0-2 efter 6.40 efter ett suveränt förspel av Emil Molin. 35 sekunder alltså.

– Vad jag då tänkte? Att jag borde ha tagit första målet, men i övrigt var det bara att blicka framåt, påpekar Tim.

Pantern fick också två psykologiska mål. Robin Dahse reducerade till 1-2 efter 19.37. Samt 2-2 efter 1.08 i andra perioden genom Martin Janohls.

När Pantern i slutsekunderna slarvade kom Patrik Karlkvist fri igenom. Suverän räddning av Tim. Men det blev straff. Ännu en gång lurade Tim Karlkvist.

– Inför den här fantastiska publiken som lyfte fram oss var det mycket inspirerande att spela. Då vill man också gärna bjuda på något extra, säger Tim om den så viktiga straffräddningen.

Pantern fick en drömstart i tredje perioden. Påpassligt formligen tryckte Axel Wemmenborn in 3-2 efter 3.12.

– Pucken skulle bara in. Ett rejält viljemål. Mycket rättvist att vi spelade hem tre poäng. Sett över tre perioder var vi det klart bästa laget. I andra och tredje perioden hade Modo inte mycket att säga till om. Klart att det var en härlig känsla att vinna inför den här härliga inramningen, på läktaren, säger Axel Wemmenborn.

"Vi bjöd på en bra reklam för oss"

Pantern har sju poäng upp till tvåan BIK Karlskoga. De två första spelar allsvensk final. Sedan om en SHL-plats mot jumbolaget. I dagsläget Rögle.

– Hoppas många kommer tillbaka när vi spelar igen i Malmö Isstadion. Jag tycker vi bjöd på en bra reklam för oss, säger Axel Wemmenborn.