Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dressyrsuccé för Sverige i Falsterbo

Publicerad

Hoppryttarna levde inte upp till förväntningarna, och slutade femma i fredagens nationshoppning. Då såg dressyrryttarna till att bjuda den svenska publiken på en blågul glädjefest. 

– Att vi vinner för tredje året i rad är en bonus, säger Patrik Kittel.

De svenska ryttarna satte klorna i Nations Cup redan under lördagen med att ta alla tre pallplatser - Patrik Kittel etta, Tinne Vilhelmson Silfvén tvåa och Rose Mathisen trea. En solklar ledning för Sverige och utgångsläget var minst sagt bra inför söndagens avslutande ritter.
I regnet på söndagen inledde Sverige lika stabilt - seger för Tinne Vilhelmson Silfvén med påtänkta EM-reserven Paridon Magi och en andraplats för Rose Mathisen med Zuidenwind. I küren säkrade Patrik Kittel och Deja Sveriges triumf med ytterligare en seger.
– Det regnar, men jag ler. I Falsterbo ges du alltid sol, regn, vind, du har allt här. Vi visade att vi har väldigt bra ryttare i Sverige. Att vi vinner för tredje året i rad är en bonus, säger Kittel.

Kittel ligger bra till 

Förbundskaptenen Bo Jenå säger att han fått de svar han velat ha inför EM-uttagningen. På listan inför EM finns sju, åtta ryttare som är aktuella. Patrik Kittel känns självskriven i laget, men Bo Jenå vill vänta till efter tävlingar i Aachen nästa helg innan han ger klara besked.
– Han är med och rider nästa helg på en annan häst. Vi har inte bestämt vilken häst han ska rida i EM, vi bestämmer vilken häst det blir tillsammans, säger Bo Jenå.
Då låter det som att Kittel ändå är självskriven?
– Han ligger bra till, men jag har inte tagit ut någon än så jag vill inte säga att han är självskriven. 

Förstaplatsen på reserven

Tinne Vilhelmson Silfvén, som har mästerskapshästen Don Aurelio skadad, svarade upp bra med sin förstaplats på reserven Paridon Magi. Om det blir ett EM eller inte för ekipaget återstår att se.
– Det är inte upp till mig nu, men det är klart att jag gärna vill rida. Det är jättetråkigt att jag inte kan rida ”Anton”. Men det är lite livet med hästar. Jag är tacksam att jag har Magi, och kan försöka vara med, säger hon.

Lotten Engbom

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag