Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Domen: Sylwander stängs av fem matcher

Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN
Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN

Rögles Daniel Sylwander fick matchstraff i lördagens heta Skånederby mot Malmö Redhawks.
I dag kom domen från disciplinnämnden: Fem matcher plus 18 400 kronor i böter.
– Jag såg inte honom (Nicklas Jadeland). Jag tycker inte att det var matchstraff, konstaterade Daniel Sylwander efter matchen.

Lördagens kaosderby mellan Rögle och Malmö slutade med två matchstraff, ett på Rögles Daniel Sylwander och ett på Malmös Ilari Filppula.

Efter matchen beslutade situationsrummet att anmäla Daniel Sylwander till Disciplinnämnden för kollisionen med Malmös Nicklas Jadeland i slutet av första perioden.

– Det var en enda stor pina att sitta i omklädningsrummet och se på tv då rivalerna Malmö gjorde tre mål. Jag satte laget i en mycket dum sits, kommenterade Sylwander efter matchen.

– Jag såg inte Nicklas Jadeland (i Malmö). När vi krockade märkte jag att det var en annan spelare i min närhet. Han körde in i min ena axel när jag var på väg att byta. Det var så klart inte meningen att det skulle träffa så olyckligt. Jag tycker inte att det var matchstraff. Jag är heller ingen spelare som vill skada motståndare, fortsatte han.

"Jag såg inte honom, men han såg mig"

Nicklas Jadeland som fick en smäll på hakan och inte kunde spela vidare konstaterade:

– Jag såg inte honom, men han såg mig.

Strax innan lunch på söndagen meddelade DN en hård dom för Daniel Sylwander.

Fem matcher och drygt 18 000 kronor i böter.

Disciplinnämnden trycker på att tacklingen är medveten, på en icke puckförande spelare, från blind side och innebär typiskt sett hög skaderisk.

Matchens domare Morgan Johansson kommenterade situationen så här efter matchen.

– Vi bedömer det som en otillåten tackling. Malmöspelaren är inte puckförande, kommer i mitten och åker och Röglespelaren åker på honom. Sen om det träffar i huvudet eller inte kan inte vi bedöma på isen därför tar vi en charging.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​