Foto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Djurgårdsspelare kortlånas till Malmö

Publicerad

Inför förra säsongen lämnade hon Malmö för Stockholm.

Nu avslöjar Sydsvenskan att skadekrisen i FC Rosengård gör att man exklusivt för Europaspelet lånar in Katrin Schmidt från Djurgården.

– Det känns perfekt med Katrin, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Om tre veckor spelar FC Rosengård dubbelmöten i kvartsfinalen i Champions League mot tyska storlaget Frankfurt.

Men skadeläget i de regerande svenska mästarinnorna är minst sagt ansträngt. Stundtals har det varit så illa att sportchefen Therese Sjögran själv har varit med i matchtruppen.

För att stärka upp truppen till ödesmatcherna i Europas finaste klubblagsturnering värvar FC Rosengård därför, som Sydsvenskan var först med att skriva, tillbaka Katrin Schmidt som spelade för klubben 2012 till 2014 på ett korttidskontrakt.

Förra året spelade tyska Schmidt för Hammarby, men när det laget åkte ur allsvenskan flyttade Schmidt till Djurgården.

Att värva in Schmidt över Champions League-kvartsfinalerna kan dock vara ett gott omen för FC Rosengård.

Schmidts senaste matcher för klubben var hösten 2014, hemma och borta mot Fortuna Hjörring i Champions Leauges åttondelsfinal. Den gången avgjorde Schmidt så väl hemma- som bortamatchen. Det blev totalt sex mål för FC Rosengård, men alltså två mål på de två sista.

– Det var synd att målskyttet skulle lossna så sent, skämtade Schmidt med Kvällsposten den gången.

Nu får Katrin Schmidt chansen att fortsätta sin målrad i FC Rosengård. Och det lär behövas. Laget är stora underdogs mot Frankfurt i dubbelmötena som avgörs med hemmamatch på Malmö IP 23:e mars och retur i Frankfurt den 30:e.

Skulle Rosengård slå ut Frankfurt väntar vinnaren av dubbelmötet Wolfsburg och Brescia i semin, ett dubbelmöte där Wolfsburg är storfavoriter.

 

HÄR ÄR FC ROSENGÅRDS TRUPP

MÅLVAKTER

Zecira Musovic

Erin McLeod

-

FÖRSVARARE

Amanda Ilestedt

Lina Nilsson

Emma Berglund

Anita Asante

Alexandra Riley

Edina Filekovic

Linnea Svensson

Emma Pennsäter

Ebba Wieder

Ella Masar

 

MITTFÄLTARE

Katrin Schmidt

Iina Salmi

Sara Björck Gunnarsdottir

Marta

Lieke Martens

Hanna Persson

Sofia Junge Pedersen

 

ANFALLARE

Gaelle Enganamouit

Natasa Andonova

Hanna Lundell

Rebecka Holm

Andrea Thorisson

 

 

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag