Avstängningen mot Jesper Jensen har rört upp känslor. Foto: Patric Söderström
Avstängningen mot Jesper Jensen har rört upp känslor. Foto: Patric Söderström

Disciplinnämndens svar på Rögles kritik

Publicerad

Avstängningen mot Jesper Jensen har skapat debatt.

Ilskan riktar sig främst mot Disciplinnämnden.

– Jag har tvingats ta emot ett 30-tal mejl från arga supportar som skriver att vi är dumma i huvudet, säger nämndens ordförande Alexander Ramsay.

I slutet av matchen mot Malmö Redhawks tacklade Rögles Jesper Jensen omkull Magnus Häggström efter avblåsning.

Disciplinnämnden har granskat fallet och stängt av Jensen i fem matcher.

Beslutet har skapat ilska.

– Det känns som att de inte vill ha upp oss i SHL. Men nu har de pissat klart, har Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson bland annat sagt.

Avfärdar kritiken som trams

Nu slår disciplinnämndens ordförande tillbaka.

– Jag har förståelse för att beslutet väcker känslor och jag uppmuntrar till debatt. Men jag tycker generellt inte att man ska föra den i media, framför allt inte när det kastas skit. Konspirationsteorin om att vi tagit det här beslutet för att vi vill ha upp Stockholmslag i SHL är trams, säger Alexander Ramsay.

Kan man straffas för den typen av uttalanden?

– Så länge man uttalar sig i grundlagsskyddade medier faller det inte inom idrottens regelverk. Självklart får man inte säga vad som helst, men om något ska prövas så är det inom svensk lagstiftning.

"Är välkommen att ringa"

Ramsay betonar att han gärna tar debatten, att den till och med är viktig. Däremot är han orolig för den ilskna stämning som piskas upp.

– Det är bättre om vi tar det utanför medierna. "Masken" kan enkelt få fram mitt telefonnummer och är välkommen att ringa.

– Diskussionen är bra men när den urartar blir det obehagligt. Det är lätt att man drar paralleller till fotbollen där det eskalerat. Jag har tre barn och det är klart att man ibland tänker obehagliga tankar om att det en dag kanske står arga människor utanför mitt hus.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag