Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Disciplinnämndens svar på Rögles kritik

Avstängningen mot Jesper Jensen har rört upp känslor. Foto: Patric Söderström

Avstängningen mot Jesper Jensen har skapat debatt.

Ilskan riktar sig främst mot Disciplinnämnden.

– Jag har tvingats ta emot ett 30-tal mejl från arga supportar som skriver att vi är dumma i huvudet, säger nämndens ordförande Alexander Ramsay.

I slutet av matchen mot Malmö Redhawks tacklade Rögles Jesper Jensen omkull Magnus Häggström efter avblåsning.

Disciplinnämnden har granskat fallet och stängt av Jensen i fem matcher.

Beslutet har skapat ilska.

– Det känns som att de inte vill ha upp oss i SHL. Men nu har de pissat klart, har Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson bland annat sagt.

Avfärdar kritiken som trams

Nu slår disciplinnämndens ordförande tillbaka.

– Jag har förståelse för att beslutet väcker känslor och jag uppmuntrar till debatt. Men jag tycker generellt inte att man ska föra den i media, framför allt inte när det kastas skit. Konspirationsteorin om att vi tagit det här beslutet för att vi vill ha upp Stockholmslag i SHL är trams, säger Alexander Ramsay.

Kan man straffas för den typen av uttalanden?

– Så länge man uttalar sig i grundlagsskyddade medier faller det inte inom idrottens regelverk. Självklart får man inte säga vad som helst, men om något ska prövas så är det inom svensk lagstiftning.

"Är välkommen att ringa"

Ramsay betonar att han gärna tar debatten, att den till och med är viktig. Däremot är han orolig för den ilskna stämning som piskas upp.

– Det är bättre om vi tar det utanför medierna. "Masken" kan enkelt få fram mitt telefonnummer och är välkommen att ringa.

– Diskussionen är bra men när den urartar blir det obehagligt. Det är lätt att man drar paralleller till fotbollen där det eskalerat. Jag har tre barn och det är klart att man ibland tänker obehagliga tankar om att det en dag kanske står arga människor utanför mitt hus.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!