Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det var ganska mycket kaos”

Isabelle Haak vann poängligan under debutsäsongen i Italien. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Isabelle Haak, 18, vann poängligan under debutsäsongen i Italien.

– Det är en av världens bästa ligor så det är jättestort att ta hem den, säger Isabelle Haak.

Nu siktar volleybollproffset mot slutspelet och Champions League – och berättar om hur Fiorentina-kaptenen Davide Astoris plötsliga bortgång påverkat även hennes lag.

Ängelholmstjejen Isabelle Haak fortsätter att skörda framgångar utomlands.

I helgen ledde hon sitt italienska klubblag Savino del Bene Scandicci till andraplatsen i ligaspelet efter en 3–2-seger mot fyran Busto Arsizio – och säkrade samtidigt segern i den totala poängligan efter 29 nya poäng.

– Det känns jättebra så klart. Det finns jättemånga bra spelare i den här ligan som är en av de bästa i världen så det är jättestort att ta hem det, säger 18-åringen glatt.

Haak vann poängligan även i Frankrike innan flytten till Italien, men har anpassat sig snabbt. Hon känner att ligans och lagets höga nivå gjort henne bättre som spelare.

– Jag känner verkligen att jag har utvecklats och hittat fler nycklar och skapar fler möjligheter åt mig själv. Jag har utvecklat lite spelsinne.

Andraplatsen gör också att Savino del Bene Scandicci tagit ett stort steg mot spel i Champions League nästa säsong dit de tre bästa lagen går efter det stundande slutspelet.

Men först väntar slutspel. Haaks Scandicci möter sjuan Pesaro i kvartsfinal i bäst av tre matcher med start på söndag.

– En bra lottning. Alla lag kan slå alla, men jag tycker att vi ska ta oss till semifinal och där får man se vad som händer. De som har en bra dag och flyt vinner.

Kaos efter snön

Själv trivs hon i Italien och orten Scandicci utanför Florens.

Men när snön föll häromveckan blev det kaos.

– Det var speciellt. Mamma skulle flyga hem från Florens då, men många flyg blev inställda. Är det en liten regndroppe så blir flygen inställda så det var ganska mycket kaos den dagen. Men det försvann snabbt.

– Vi fick inte köra våra bilar heller så vissa spelare blev upphämtade av vår manager.

”Jättesorgligt”

I Florens och Italien har mycket den senaste tiden handlat om Fiorentinas lagkapten Davide Astoris tragiska bortgång. Landslagsspelaren begravdes i veckan.

– Ja, det var jättesorgligt. Det har varit mycket på tv och vi hade också en tyst minut på vår match i helgen så man har märkt av det så klart. Några i mitt lag kände honom också så det har varit sorgligt, säger Isabelle Haak.

– Det märktes tydligt på matchen. Man såg att många var berörda.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!