Isabelle Haak vann poängligan under debutsäsongen i Italien. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Isabelle Haak vann poängligan under debutsäsongen i Italien. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Det var ganska mycket kaos”

Publicerad

Isabelle Haak, 18, vann poängligan under debutsäsongen i Italien.

– Det är en av världens bästa ligor så det är jättestort att ta hem den, säger Isabelle Haak.

Nu siktar volleybollproffset mot slutspelet och Champions League – och berättar om hur Fiorentina-kaptenen Davide Astoris plötsliga bortgång påverkat även hennes lag.

Ängelholmstjejen Isabelle Haak fortsätter att skörda framgångar utomlands.

I helgen ledde hon sitt italienska klubblag Savino del Bene Scandicci till andraplatsen i ligaspelet efter en 3–2-seger mot fyran Busto Arsizio – och säkrade samtidigt segern i den totala poängligan efter 29 nya poäng.

– Det känns jättebra så klart. Det finns jättemånga bra spelare i den här ligan som är en av de bästa i världen så det är jättestort att ta hem det, säger 18-åringen glatt.

Haak vann poängligan även i Frankrike innan flytten till Italien, men har anpassat sig snabbt. Hon känner att ligans och lagets höga nivå gjort henne bättre som spelare.

– Jag känner verkligen att jag har utvecklats och hittat fler nycklar och skapar fler möjligheter åt mig själv. Jag har utvecklat lite spelsinne.

Andraplatsen gör också att Savino del Bene Scandicci tagit ett stort steg mot spel i Champions League nästa säsong dit de tre bästa lagen går efter det stundande slutspelet.

Men först väntar slutspel. Haaks Scandicci möter sjuan Pesaro i kvartsfinal i bäst av tre matcher med start på söndag.

– En bra lottning. Alla lag kan slå alla, men jag tycker att vi ska ta oss till semifinal och där får man se vad som händer. De som har en bra dag och flyt vinner.

Kaos efter snön

Själv trivs hon i Italien och orten Scandicci utanför Florens.

Men när snön föll häromveckan blev det kaos.

– Det var speciellt. Mamma skulle flyga hem från Florens då, men många flyg blev inställda. Är det en liten regndroppe så blir flygen inställda så det var ganska mycket kaos den dagen. Men det försvann snabbt.

– Vi fick inte köra våra bilar heller så vissa spelare blev upphämtade av vår manager.

”Jättesorgligt”

I Florens och Italien har mycket den senaste tiden handlat om Fiorentinas lagkapten Davide Astoris tragiska bortgång. Landslagsspelaren begravdes i veckan.

– Ja, det var jättesorgligt. Det har varit mycket på tv och vi hade också en tyst minut på vår match i helgen så man har märkt av det så klart. Några i mitt lag kände honom också så det har varit sorgligt, säger Isabelle Haak.

– Det märktes tydligt på matchen. Man såg att många var berörda.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag