Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det var en match där inget ville sig för oss"

Foto: Andreas L Eriksson

MALMÖ. Pantern ha en tung vecka bakom sig.

– Blir det bara två mål i två raka hemmamatcher är det mycket svårt att ta poäng. Helt klart måste vi få igång målskyttet, säger Panterns lagkapten Kim Johansson.

I onsdags blev det 4-2-förlust i Malmö Isstadion mot Leksand. Nu 2-0 i baken mot Timrå.

Pantern hade många heta målchanser, men Timrå-målvakten Johan Mattsson var strålande.

– Vi kan i första hand tacka Johan för tre mycket viktiga poäng, säger Timrå-tränaren Roger Forsberg.

När Timrå i första perioden gjorde 1-0 genom Jeremy Boyce-Rotevall efter 14.35 såg det målet inte otagbart ut. Den annars så duktige Pantern-målvakten Viktor Andrén släppte in en backhand vid första stolpen.

I andra perioden hade Pantern flera fina målchanser. Inte minst då lagkapten Kim Johansson. Backen Anton Blomkvist skjuter ett skott. På returen håller sig Kim Johansson sig framme.

– Klart det ska vara mål där. Jag fick öppet mål. Det var en sådan här match då inget ville sig för oss. Inget flyt alls. Vi jobbar och krigar, men det är det lilla som fattas. Jag vet att vi har en bra kapacitet i truppen. Målet är att vi ska vara med bland topp åtta då serien är slutspelad. Vi ska alltså spela vidare i förkvalserien, säger Kim Johansson.

"Intressant fortsättning"

Efter 15.15 i andra perioden satte Andreas Molinder 2-0 sedan Panterns försvarsspel bjudit flott.

– Timrå svarar för en mycket bra bortamatch. Samtidigt som vi måste se till att vi blir effektiva i avslutningarna. Det håller så klart inte att bränna så många heta målchanser, säger Panterns assisterande tränare Henrik Nilsson.

På tisdag har Pantern bortamatch mot Almtuna. Förra mötet vann Pantern med 4-1 i Uppsala.

– Vi ska avsluta med tre poäng innan lite julvila. För att sedan ladda om batterierna inför en mycket intressant fortsättning. Får vi bara till målskyttet blir det här bra, säger Panterns forward Axel Wemmenborn.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!