Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det här är planen för 94-hjältarnas jubileum

FINBESÖK. Tommy Svensson och gänget gästar en studentfest i Lund.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

De svenska bronshjältarna från fotbolls-VM 1994 laddar för ett hett jubileumsår 20 år senare.

Kvällsposten kan nu avslöja att folkhjältarna inleder den 2 april - med studentfest i Lund.

- Vi är inbjudna till Studentafton, som gästats av många berömdheter. Det känns både hedrande och spännande, säger förre förbundskaptenen Tommy Svensson, 69.

För 20 år sedan gjorde landslaget succé i USA. Ingen svensk som följde de nattliga matcherna - eller de som inte brydde sig - glömmer den glödheta fotbollssommaren.

Nu ska den legendariske förbundskaptenen Tommy Svensson åter samla sina grabbar för ett digert och till vissa delar hemligt program för jubileumsåret 2014.

Flera av fotbollshjältarna ska medverka i Studentafton i Lund om tre veckor.

Det är nu också helt klart att SVT1 sänder en dokumentär med 94:orna i två avsnitt. Datumen är fastlagda till den 3 och 10 juni.

Jubileumsmatchen med bronslegendarerna är spikad till den 29 juni på Örebäcksvallen i Båstad.

Svenska fotbollsfans får då, i brist på svenskt VM-deltagande i Brasilien, trösta sig med gamla godbitar som Thomas Ravelli, Roland Nilsson, Patrik Andersson, Jonas Thern, Stefan Schwarz och Martin Dahlin - bland andra...

- Alla 22 spelarna från 94-truppen har meddelat att de ställer upp. Det är enormt roligt, säger Tommy Svensson.

Fortfarande pappan i gänget

Svensson är fortfarande som en pappa för gänget. Han har under tjugo år behållit kontakten med sina gamla adepter, som nu hunnit fylla 40 år - och vissa 50 år.

Tommy Svensson förklarar nyheten för Kvällsposten:

- Vi är några 94:or som ska gästa klassiska Studentafton i Lund, som arrangerat möten med både svenska och internationella storheter i alla branscher, säger han stolt.

Kommer med Hegerfors

Han kommer i sällskap med målvaktshjälten Thomas Ravelli, Lundasonen Martin Dahlin och tv-profilen Arne Hegerfors och kanske någon till.

Studentafton, Skandinaviens äldsta oberoende forum för samtal och debatt, grundades 1905 vid Akademiska föreningen i Lund.

Genom åren har kungligheter, ministrar, Nobelpristagare, forskare, författare, regissörer, skådespelare med flera berömdheter framträtt inför Lunds studenter.

SÅ SER DERAS PROGRAM UT

2 APRIL

Är gäster på Studentafton i Lund.

-

3 JUNI & 10 JUNI

Dokumentär i två avsnitt visas i SVT.

-

29 JUNI

Jubileumsmatch med samtliga 22 spelare i Båstad.