Rögles sportchef Anders Carlsson. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNRögles sportchef Anders Carlsson. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Rögles sportchef Anders Carlsson. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Rögles målvakt Anders Lindbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNRögles målvakt Anders Lindbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rögles målvakt Anders Lindbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

"Det är inte så att de ringer oss först direkt"

Publicerad

ÄNGELHOLM. Rögle ska ta ett steg upp i tabellen för att ta sig till slutspel och få vara med när de stora lagen gör upp om SM-guldet i mars. Men inte bara slutspelet hägrar. För sportchefen handlar det om att ta kliv även hos agenterna.

– Det är inte så att de ringer oss först direkt, säger Anders "Masken" Carlsson.

Lyssna
Sportchefsresan 2017 – Anders Carlsson

Rögles sportchef fick sitta på läktaren och lida när laget spelade kval i våras. När BIK Karlskoga kvitterade i den fjärde matchen med bara sekunder kvar blev han så förbannad så han gick och satte sig i tvättstugan till det var avgjort.

– Då gick topplocket. Men det var skönt att det avgjordes så tidigt som i fjärde matchen.

– Ingen spelare ville göra något förrän de visste vilken serie vi skulle spela i, säger "Masken".

Det var ett steg tillbaka från plats 11 comebacksäsongen i SHL, till plats 13 under den svåra andra säsongen.

– Det gick lättare förra sommaren när vi kom elva. Då fick man fler samtal. Då kände alla att Rögle var på gång. Nu är det svårare.

Och allt handlar om resultat. 

När Rögle spelade i HockeyAllsvenskan och låg i toppen, så fick man plocka spelare från den allsvenska hyllan i ett tidigare skede.

– Malmö fick väl välja som etta, men då var vi tvåa. Nu i SHL får vi kanske samtal nummer tio. Det handlar om att leverera resultat, för att man ska få samtalen på de bästa spelarna tidigare, säger Anders Carlsson.

Vilka lag får samtalen först i SHL i dag?

– Kanske ringer man Frölunda först. Malmö har också blivit ett av topplagen som man ringer tidigt. Sedan är det Färjestad och HV som agenterna erbjuder spelarna först till. 

Så ni vill uppåt av den anledningen?

– Någon form av resultat och att visa att man är stabilare. Säg att vi hade kommit sexa, då hade det definitivt varit annorlunda. Men nu kom vi, där vi kom. 

Ändå kunde Anders Carlsson landa en av SHL:s tyngsta nyförvärv förra säsongen. 

Toppmålvakten Anders Lindbäck valde Rögle. Men då fick Anders Carlsson ta till andra knep.

– Jag tog bilen till Gävle, åkte hem till Anders och sa att vi kunde göra någonting för varandra. Vi lockade med mycket spel och en bra säsong, som kunde ta honom till NHL. Och vi fick en målvakt av högsta kvalitet. Och han fick sitt NHL-kontrakt, säger "Masken".

LÄS OCKSÅ: SHL 2017/18 – här är hela spelschemat. 

Hör mer av Anders Carlsson och hans tankar om sitt lagbygge inför säsongen med Rögle. I podcasten ”Sportchefsresan 2017” berättar han dessutom detaljerat om alla nyförvärv, för att ge alla en bra möjlighet att lära känna alla de nya spelarna, inför säsongen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag