Den förre storspelaren Michael Laudrup vill inte tala om han vill ta över det danska förbundskaptensjobbet. Foto: STEVEN PASTONDen förre storspelaren Michael Laudrup vill inte tala om han vill ta över det danska förbundskaptensjobbet. Foto: STEVEN PASTON
Den förre storspelaren Michael Laudrup vill inte tala om han vill ta över det danska förbundskaptensjobbet. Foto: STEVEN PASTON
Danmarks förbundskapten Åge Hareide, tidigare framgångsrik tränare i Malmö FF, har kontrakt till 2020. Foto: NIKOLAI LINARES / EPA / TTDanmarks förbundskapten Åge Hareide, tidigare framgångsrik tränare i Malmö FF, har kontrakt till 2020. Foto: NIKOLAI LINARES / EPA / TT
Danmarks förbundskapten Åge Hareide, tidigare framgångsrik tränare i Malmö FF, har kontrakt till 2020.  Foto: NIKOLAI LINARES / EPA / TT

”Det är dålig stil att snacka”

Publicerad

Den förre storspelaren Michael Laudrup ser slutet på sin tränarkarriär.

Men den danske legendaren vill inte tala om huruvida han vill ta över det danska landslaget efter förre Malmö FF-tränaren Åge Hareide.

– Jag tycker det är dålig stil att börja snacka om ett jobb som någon annan redan har, säger Michael Laudrup.

Michael Laudrup hade en framgångsrik spelarkarriär i klubbar som Juventus, Barcelona och Real Madrid. Efter tiden som spelare blev den danske mittfältseleganten, med 104 landskamper på meritlistan, assisterande förbundskapten till Morten Olsen.

Därefter har Laudrup fortsatt som tränare och basat för lag som bland annat Bröndby, ryska Spartak Moskva, spanska Mallorca, Swansea i Premier League och nu qatariska Lekhwiya SC.

Men nu närmar sig slutet på tränarkarriären för 52-åringen.

Det säger Michael Laudrup i en intervju med "Talkshowet Meyerheim", enligt Ekstrabladet, när han får frågan om att ta över det danska landslaget.

–  Jag är igång med mitt sista eller näst sista jobb. Att börja prata om ett jobb som för det första inte är ledigt och där det för övrigt finns en som jag förstått ska vara där i tre år till... Jag kan ju ha slutat om tre år, säger Michael Laudrup.

Hareide har kontrakt till 2020

Förbundskapten i Danmark är sedan slutet av 2015 Åge Hareide som innan det tog Malmö FF till både SM-guld och två Champions League-gruppspel. Hareides kontrakt löper över EM 2020.

Innan Åge Hareide fick jobbet tackade just Michael Laudrup nej till det, har han berättat tidigare.

Nu vill han inte prata om han kan tänka sig att avsluta tränarkarriären som förbundskapten.

– Oavsett vad så tycker jag att det är dålig stil att börja snacka om ett jobb som någon annan redan har, säger Laudrup.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag