Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Den som ifrågasätter är helt dum i huvudet”

Joon Berggren.
Foto: BILDBYRÅN
Höllviken har vunnit två av tolv matcher denna säsong.
Foto: SportExpressen Play

Nästan alla spelare i Höllviken har varit smittade av covid-19.

Därför har de inte spelat på närmare fyra veckor.

När skåningarna nu är tillbaka på SSL-planan tvingas de klara sig utan huvudtränaren Joon Berggren som sitter i karantän.

– Det kommer bli mycket jobbigare att följa matchen hemifrån, säger han och förklarar också den bild på sociala medier som lett till vissa frågor.

– Den som ifrågasätter vårt ansvar är helt dum i huvudet.


Se Kalmarsund-Höllviken i dag direkt med Expressen Premium. Matchstart 16.00.

Det är knappast någon mjukstart Höllviken får.

Nästjumbon reser österut för bortamatch mot serieledande Kalmarsund. En match som sänds på SportExpressen Play men också kan ses med Expressen Premium.

Höllviken kommer dit efter att i stort sett hela truppen bortsett från två, tre spelare varit borta i covid-19.

– Det blir spännande. Vår största fiende kommer bli att orken inte är där i sextio minuter. Det har varit en del klagomål på träningarna, att de känner sig trötta. Vi hoppas att, eftersom det är första matchen, kan det bidra med lite extra vilja och energi, säger Joon Berggren.

Joon Berggren missar Kalmarsundsmatchen

Coronaläget i Höllviken är numera under kontroll, men de är inte fredade från fall.

Två spelare är smittade i nuläget. Även Joon Berggren själv sitter i karantän efter att han börjat känna symptom natten mot söndag. Han har sedan dess testat positivt för covid-19.

– Jag mår bra och har gjort det hela tiden. Som en vanlig förkylning, annars lugnt. Hade jag vetat att det inte var jobbigare än så här hade jag velat ha det så fort som möjligt, säger han.

Han räknar med att vara med i måndagens match mot Dalen, men mötet med Kalmarsund kommer Joon Berggren få följa framför SportExpressen Play. Han blir som en läktarcoach.

– Det är rätt tufft att vara med hemifrån. Det är mycket jobbigare än att vara på plats för det är svårt att påverka. Men jag har fullt förtroende för ”Fritz” (Fredrik Svensson, assisterande tränaren red anm) och övriga i staben. De har gjort ett grymt jobb, säger Berggren som kommer ha kontinuerlig kontakt med båset under matchens gång.

Padelbild blev en snackis i coronakaoset

Förra helgen dök en bild upp i sociala medier, som fick vissa i innebandy-Sverige att reagera.

Det var lagkaptenen Ted Nivestam som postade den och taggade flera lagkamrater i Höllviken då de var på Trelleborgs Padel Center. Även Joon Berggren och Fredrik Svensson deltog i padelspelande.

Bilden las ut i lördags, dagen före den uppskjutna matchen mot Team Thorengruppen.

SportExpressen tog reaktionerna och frågorna vidare till Joon Berggren. Först och främst hur padel var möjligt att spela, men inte innebandy.

– Ska vi åka med sju spelare till Umeå? De som spelade padel var de enda som var friska då. Om vi tränar innebandy tillsammans eller spelar padel spelar ingen roll, tyckte vi. De friska måste få leva på nästan som vanligt. En sådan fråga är så dum att jag blir rädd, säger Joon Berggren.

– Det är skillnad på sju personer som spelar padel eller tjugo spelare som åker upp till Umeå. Hade vi åkt upp dit hade jag förmodligen smittat halva tåget eftersom det bröt ut för mig senare under lördagen.

”Den som ifrågasätter är dum i huvudet”

Höllviken är den SSL-förening som den senaste tiden varit klart tydligast med att de vill se serien pausas. Joon Berggren har menat att det är ”ren idioti” att innebandyn spelar på som vanligt just nu.

Därför har det höjts röster om vilket ansvar Höllviken själva har när de spelar padel.

– Jag blir bara så förbannad när man säger så. Spelarna har precis kommit tillbaka från corona och ligger på 60-70 procent. De behöver träna för att komma i gång. Dessutom fick vi ytterligare tre fall i laget bara några dagar senare. Vill man då ta med den smittan runt i Sverige? Den som ifrågasätter vårt ansvar är helt dum i huvudet. Att man inte tänker större än så, säger Joon Berggren.

Motståndartränaren i Kalmarsund, Alexander Brinkmann, har inga synpunkter på Höllvikens padelspelande.

– Vi har också andra aktiviteter. Jag förutsätter att det var tillräckligt många sjuka för att inte kunna spela innebandy, men att det var tillräckligt många friska för att spela padel.

Däremot är han helt emot Höllvikens snack om att pausa SSL.

– Vi har regler som säger att vi ska spela så då får man anpassa verksamheten efter det och ta ansvar. Hela säsongen har det varit lag som, så fort det går dåligt, börjar snacka om att lägga ner säsongen. Det har varit Höllviken, Sirius, Växjö… Beroende på vilka som förlorat tre matcher i rad, säger Alexander Brinkmann.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL fram till 2025. 


Jättedrama - så slutade första mötet mellan Höllviken och Kalmarsund