Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De vinner kampen om backtalangen

Foto: Per Wiklund

I går stod det klart att en av Sveriges största innebandytalanger, Oscar Johansson, spelar i SSL nästa säsong.

SportExpressen kan avslöja att FC Helsingborg blir nästa klubb för 18-åringen.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL fram till 2025

Oscar Johanssons nuvarande klubb FBC Lerum gick under måndagskvällen ut med information om att backlöftet och lagkaptenen lämnar.

Nästa klubbadress finns i SSL.

– Jag vill jobba mer med mitt offensiva spel, för att kunna bli ännu bättre med bollen och kunna bidra med mer poäng. Sedan fortsätta jobba med min fysik och mitt duellspel, vilket blir viktigare och viktigare på denna nivån, säger Johansson till klubbens hemsida.

Oscar Johansson klar för FC Helsingborg

SportExpressen kan nu avslöja att Oscar Johansson spelar med FC Helsingborg nästa säsong.

Pixbo och Jönköping slogs länge om 18-åringens signatur, men det var till slut de blåsvarta som kunde lägga vantarna på den eftertraktade backtalangen.

FC Helsingborg har under säsongen haft problem på backsidan. Tränaren tillika sportchefen Niklas Pålsson bekräftade häromdagen att de vill förstärka med ett par nya namn.

– Vi kommer värva in en eller två backar för att öka konkurrensen. Vi har en dialog med många duktiga spelare och några duktiga har vi också landat som vi kommer presentera inom de närmaste veckorna, sa Pålsson.

”Alla ingredienser att nå landslaget”

FC Helsingborg offentliggjorde värvningen av Oscar Johansson bara någon timme efter avslöjandet. 18-åringen är klubbens första värvning inför säsongen 2021/22.

– Vi är otroligt glada att Oscar valt FC Helsingborg. Oscar är en framtida storback och med rätt förutsättningar har han alla ingredienser för att nå ett landslag i framtiden, säger Niklas Pålsson och kallar honom för allsvenskans bästa back.

Oscar Johansson har den här säsongen gjort 20 poäng på 16 matcher i den södra allsvenskan och är även en spelare för det svenska U19-landslaget. Han har även gjort några matcher för Pixbo där han har haft dubbellicens.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL fram till 2025.