Marcus Rosenberg och Guillermo Molins. Foto: Ludvig ThunmanMarcus Rosenberg och Guillermo Molins. Foto: Ludvig Thunman
Marcus Rosenberg och Guillermo Molins. Foto: Ludvig Thunman
Kuhn. Foto: Daniel StillerKuhn. Foto: Daniel Stiller
Kuhn. Foto: Daniel Stiller

De tog ett historiskt beslut – efter bråket

Publicerad

MALMÖ. Stökigt inför matchen och under den första halvleken.

Då fattade MFF-tränaren Allan Kuhn och Bröndbys Thomas Frank beslutet att inte byta sida i halvtid.

– Vi tyckte det var en bra idé. Ni förstår säkert själva varför, säger Kuhn.

Med ett drömmål av Jo Inge Berget sedan Malmö FF sågat sig igenom på högerkanten avgjorde MFF matchen mot danska Bröndby.

En högintensiv match av bra kvalitet som dock föregicks av stökigheter i centrala Malmö. Även inne på arenan var det oroligt, framför allt då ett 20-tal så kallade bangers gick av inför matchen.

Matchen började med att Malmö FF:s målvakt Johan Wiland stod framför hemmaklacken och Bröndbys framför bortaklacken.

Bytte inte sida i paus

Och i paus fattade Allan Kuhn och hans danska tränarkollega Thomas Frank, på rekommendation av säkerhetspersonalen på Malmö IP, beslutet att helt enkelt inte byta sida i paus.

– Vi pratade om det och vi tyckte det var en bra idé (att inte byta). Så fick vi skriva lite historia också, säger Kuhn.

På så sätt slapp den förre FCK-keepern Johan Wiland att stå framför Brönby-klacken i andra halvlek.

Inne på arenan var det under matchen tämligen lugnt.…

I alla fall fram till att matchen verkligen hettade till i andra halvlek och Bröndby-supportrar knäckte den stolpe som håller upp ett säkerhetsnät på kortsidan.

– Det var egentligen inte i samband med någon särskild händelse som det hände utan det var mitt i spelet, säger MFF:s säkerhetsansvarige Peter Narbe.

Säkerhetsutrustad polis gick in mellan den danska klacken och planen och efter det var det lugnt matchen ut.…

Snyggt avgörande mål

En match som avgjordes med sju minuter kvar då Vladimir Rodic snyggt vinklade ut bollen på MFF:s högerkant utanför straffområdet dit Anton Tinnerholm löpte i hög fart.…

Tinnerholm tittade upp och spelade distinkt in bollen till Jo Inge Berget som drog till på ett tillslag.

– Det var bara att kötta på, säger Berget vars högerskott sköt upp som en projektil i första krysset.

MFF-tränaren Allan Kuhn var nöjd med segern.

– Jag är mycket nöjd med allt utom sista tredjedelen. Kommer till för lite inläggsspel för att nå Vidar (Örn Kjartansson) som är vass i boxen. I stället för att sätta in bollen centralt så spelar vi ut mot hörnflaggorna. Det måste vi förändra, säger Allan Kuhn.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag