Jo Inge Berget. Foto: Petter Arvidson
Jo Inge Berget. Foto: Petter Arvidson

De räddade MFF från fiaskoresultat i cupen

Publicerad

Det var 27 år sedan senast.

Nu måste MFF bryta cupförbannelsen och gå hela vägen för att nå Europa.

Det höll på att börja med ett riktigt magplask när Sirius kom på besök.

Jo Inge Berget och Johan Wiland räddade laget från fiasko.

– Man ska inte räkna med någonting i fotboll, säger MFF-tränaren Allan Kuhn.

Att vinna Svenska cupen är 2016 Malmö FF:s enda väg ut i Europa.

Och det började på ett minst sagt skakigt sätt. Bara några minuter in i hemmamatchen mot superettanlaget från Uppsala, Sirius, tog nämligen gästerna ledningen när en frispelad Kingsley Kofi Safo kunde rulla bollen mellan Johan Wilands ben.

Hemmalagets spel präglades länge av misstag, dåliga passningar och bristfälliga mottagningar. Laget som spelade Champions League under fjolåret hade stora problem att komma till heta målchanser.

– Ska jag komma med en ursäkt som är enormt dålig så är det så att vi tränat på en torr konstgräsplan som långsam. Nu var det blött och väldigt snabbt. Det påverkade vårt passningsspel, kommenterade Allan Kuhn.

Men det skulle komma en kvittering.

Anton Tinnerholm, som så långt på sin kant haft stora problem med Kingsley Kofi Safo spelade fram Jo Inge Berget som slog till distinkt med högran, 1-1. Resultatet stod sig halvleken ut.

Under de nästkommande 45 minuterna forcerade Malmö FF för ett segermål.

Man plockade ut Anders Christiansen och Magnus Wolff Eikrem och satte in Tobias Sana och Erdal Rakip.

Berget hjälte

Och bytena skulle ge utdelning. MFF pressade på och efter en Sana-signerad hörna landade bollen hos Erdal Rakip. Mittfälltstalangen sköt och målvakten räddade, men inte bättre än att bollen kom till Jo Inge Berget som kunde dunka in 2-1.

Bergets mål kom i minut 34 respektive 77.

Norrmannen som även gjorde det avgörande 1-0-målet i träningsmatchen mot Bröndby har nu gjort samtliga av lagets tre senaste mål.

– Haha, det är sant. Jag har fått några bra lägen, och när jag är i den form som jag är nu så har jag inte något emot att ta lite extra ansvar, säger Berget.

I matchminut 89 fick Sirius ett friläge. Men Johan Wiland räddade Niklas Maripuus skott – och även sitt MFF från tappad poäng och fiasko.

– Det var en svår dag, men vi vann. Och det måste jag vara nöjd med, säger Allan Kuhn.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag