Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"De kommer frukta Malmö Redhawks"

Thuresson är en frontfigur i Redhawks.
Foto: JONAS LJUNGDAHL
Nils Andersson är nöjd med laget.
Foto: PETTER ARVIDSON
Nicklas Jadeland jublar.
Foto: LUDVIG THUNMAN

Efter 15 år får Redhawks äntligen spela kvartsfinal igen.

Antingen mot HV71 eller Växjö Lakers, två tuffa lag. 

– De andra lagen kommer att känna fruktan över att möta Malmö, säger Andreas Thuresson. 

Igår blev Malmös biljett till kvartsfinal i SHL klar. Nu står Redhawks inför sina viktigaste matcher på länge. 

– Skitkul, Malmö har inte varit i slutspel på 15 år. Det är detta som man har tränat för hela året, det är nu det börjar på riktigt, säger Andreas Thuresson. 

Malmö spelade förra veckan hemma mot Luleå en match som Malmö vann stort med 6-1. I måndagens returmatch stötte Redhawks på svårare motstånd i Luleå. 

– Vi gjorde kanske inte vår bästa match, men vi var effektiva och fick till ett skott där på slutet, säger Andreas Thuresson. 

Robin Alvarez gjorde segermålet 37 sekunder innan matchen tog slut, en match som slutade 4-5 och Malmö blev klart för kvartsfinal. 

– Det är viktigt att inte ta sig vatten över huvudet, vi har inte vunnit något än, säger Nicklas Jadeland.

Vi fruktar ingen 

I april 2015 besegrade Växjö Lakers, Skellefteå AIK med 4-2 i matcher. Klubben blev svenska mästare för första gången i deras historia. Det kommer att bli Växjö Lakers eller HV71 som kommer att spela kvartsfinal mot Malmö.

– Jag tror det kvittar vilket lag det blir, spelar vi den fysiska hockeyn som vi gjorde här hemma mot Luleå, har vi goda chans att vinna mot vilket lag som helst. Det är vårt spel vi ska fokusera på, och köra på det roliga anfallsspelet som vi spelade hemma sist, säger Andreas Thuresson. 

HV71 slutade på andra plats i ligan och är ett lag som haft en imponerande säsong. 

– Vi vet att det är ett bra lag, men så länge vi har fullt fokus på vårt egna spel kommer det att bli tufft för de andra lagen, säger Andreas Thuresson. 

Vad är det motståndarlaget ska frukta hos er i kvartsfinal? 

– Vi har ett jättebra powerplay och boxplay, utöver det så tycker jag att vi har haft riktigt bra målvakter under säsongen. All lagen kommer att känna fruktan över att få möta Malmö, säger Andreas Thuresson.

Redhawksmålvakten Cristopher Nihlstorp återvände till Malmö efter tio år, med erfarenheter som har varit bra för klubben, och Oskar Alsenfelt har utsetts till seriens bäste.

En vilja och glöd 

I Malmö är man nöjda med vad man åstadkommit. 

– Vi har en oerhört stor kvalitet laget, en jättestor vilja och glöd inom oss i gruppen som är genomgående från yngsta junior till de som sitter upp på kontoret. Sen har vi ett bra ledarskap med naturliga ledare, säger Nils Andersson. 

Vad är det som krävs för att ni ska vinna matchserien? 

–  Vi har slagit alla lag i ligan och så länge vi spelar vårt spel har vi goda möjligheter att vinna detta, det finns ingen fruktan för det, säger Nicklas Jadeland.


ERIKA NIELSEN