Foto: Joel MarklundFoto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund
Foto: Krister AnderssonFoto: Krister Andersson
 Foto: Krister Andersson

Baffo: "De har skjutit sig själva i foten..."

Publicerad

U21-landslaget prisades måndagens Idrottsgala.

En av EM-hjältarna från i somras, Joseph Baffo, berättar nu om EM-drömmarna, tiden i Tyskland och det infekterade uppbrottet med Halmstad.

– De har skjutit sig själva i foten och verkar inte vilja se sanningen, säger han.

U21-landslaget snuvades på Jerringpriset – men prisades som Årets lag och för Årets prestation.

U21-hjälten från sommarens EM i Prag, Joseph Baffo, erkänner att uppmärksamheten har blivit större efter sommarens EM-guld och att laget har blivit folkligt.

- Ja, så känns det. Man märker att man är mer igenkänd och att det är fler folk som kommer fram till en. EM-guldet var ett minne för livet.

Du skrev på för Eintracht Braunschweig i somras. Hur har första tiden i Tyskland varit?

- Allt gick väldigt snabbt när det blev klart. När jag kom hit var jag inställd på att det skulle ta tid innan man kom in i laget och deras sätt att spela.

- Men vi fick en skada i backlinjen så jag fick chansen direkt och sedan har det bara rullat på.

Eintracht Braunschweig har släppt in minst mål i hela Zweite Bundesliga och ligger just nu på femteplats i tabellen.

Joseph Baffo: "Det är en speciell liga"

Fyra poäng upp till trean Nürnberg på kvalplatsen.

Målet är att nå uppflyttning till Bundesliga redan den här säsongen även om konkurrensen är stenhård.

- Det är inte konstigt att vi ligger där vi ligger eftersom vi har ett bra lag. Men vi har inte direkt samma ekonomi som Red Bull Leipzig, Freiburg eller Nürnberg.

- Zweite är en speciell liga där alla lag slår alla. En jämn liga så chansen finns där. Vi ska göra vårt bästa för att ta en plats i Bundesliga.

Du är ordinarie Zweite Bundesliga och var ordinarie i U21-landslaget. Hur ser du på chanserna att slå sig in i A-landslaget till EM?

- Det är inget att hymla med att jag vill slå mig in där men mitt huvudfokus ligger på att göra bra ifrån mig i klubblaget och att prestera här.

Har du haft någon kontakt med Hamrén?

- Jag vet att Erik har haft kontakt med klubben och sedan har jag snackat en del med Håkan Ericson. Sedan finns det väldigt bra mittbackar i Sverige

Chockad över Halmstads uttalande

Joseph Baffo såldes från Halmstad BK i somras. En uppbrott som blev allt annan än smidigt.

Baffo var bänkad, och enligt honom själv, utfryst från HBK. Något som HBK nekar till. Klubben menar att det var en konkurrenssituation.

- Vi fryser inte ut våra spelare, de bästa spelar. Fredrik Liverstam ansågs av oss vara bättre än Joseph Baffo, så det var en konkurrenssituation som gjorde att han var på bänken, säger klubbens sportchef Fredrik Andersson till Fotbollskanalen.

24-åringen står dock på sig.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag blev lite chockad över deras uttalande. Jag vet vad som hände där när jag inte spelade. Jag gillar inte att ljuga och frågar någon mig hur det var så säger jag det.

– Det kändes som jag blev utfryst och alla vet vad som hände. Jag behöver inte säga så mycket mer. Jag tycker att Halmstad har skjutit sig själva i foten med hur de har agerat och att de inte ens kan stå för det som har hänt.

– För mig är det överspelat och jag har inget agg mot Halmstad vilket jag tycker att jag visade i somras. Jag kom gratis till klubben och sedan hade jag lika gärna kunnat sitta på bänken hela säsongen och gått som bosman efter säsongen. Nu gjorde jag inte det utan gick i sommar så att klubben skulle få pengar för mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag