Daryl Smylie efter sitt röda kort Foto: C MoreDaryl Smylie efter sitt röda kort Foto: C More
Daryl Smylie efter sitt röda kort Foto: C More
Daryl Smylie när han slänger sig – och får sitt andra gula kort Foto: C MoreDaryl Smylie när han slänger sig – och får sitt andra gula kort Foto: C More
Daryl Smylie när han slänger sig – och får sitt andra gula kort Foto: C More

Daryl Smylie fick rött kort – efter filmningen

Publicerad

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Jönköpings Södra slog överraskande Malmö FF med 3-2 efter bland annat ett drömmål av Daryl Smylie.

Men efter 65 minuter gjorde just Smylie avslutningen av matchen svårare för sitt lag när han drog på sig sitt andra gula kort - för filmning.

– Det är en klockren filmning. Ett mardrömsbeslut av Smylie, sa C Mores expert Jon Persson.

Huvudpersonen själv håller inte med.

– Jag springer fram och försöker ta bollen. Jag har aldrig filmat, jag kan inte filma, säger Smylie till SportExpressen.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Två minuter in i den andra halvleken gav Daryl Smylie Jönköpings Södra ledningen mot Malmö FF med 2-1 efter ett riktigt drömmål.

– Det var jävligt kul att se den gå in. Det var skönt att den gick rakt upp i krysset, säger Daryl Smylie till SportExpressen.

Efter det utökade Malmö FF-lånet Pawel Cibicki J-Södras ledning till 3-1 efter ytterligare ett drömmål. Det var den polske ungdomslandslagsmannens andra mål för dagen och tredje i allsvenskan. På det leder han allsvenskans skytteliga.

– Mina grabbar stod där, så känslorna kom ut och jag firade lite. Jag var bara tvungen, sa Cibicki, som innan hade lovat att inte fira mot laget han tillhör, till C More efter den första halvleken.

Först drömmål - sen utvisad

Sen gavs Malmö en enklare chans än vanligt att komma tillbaka i matchen.

Daryl Smylie hade redan ett gult kort när han valde att slänga sig i straffområdet.

För det fick han sitt andra gula kort.

– Det är en klockren filmning. Ett mardrömsbeslut av Smylie, säger C Mores expert Jon Persson.

Smylie själv håller inte med.

– Jag springer fram och försöker ta bollen. Jag har aldrig filmat, jag kan inte filma.

Två tuffa varningar?

– Ja, för min del tycker jag nog det.

Efter 78 minuter snappade Malmö FF:s Jo Inge Berget upp en boll i straffområdet och rullade in den till 3-2.

Drömstart i comebacken till allsvenskan

Malmö tryckte sen på rejält under slutet och skapade flera chanser. Men J-Södra höll ut och har därmed vunnit sina två första matcher i återkomsten till allsvenskan för första gången på 47 år.

– Vi är väldigt glada över segrarna, men det är en lång säsong och bara att ladda om nu, säger J-Södras tränare Jimmy Thelin till C more efter matchen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag