Foto: Johan BernströmFoto: Johan Bernström
 Foto: Johan Bernström
Foto: Bobbo LauhageFoto: Bobbo Lauhage
 Foto: Bobbo Lauhage

Darijan Bojanic fixade Helsingborgs seger

Publicerad

HELSINGBORG. Spelmässigt en jämn match på Olympiafältet men allsvenska Helsingborg visade slutprodukt mot Gais från superettan.

Darijan Bojanic var motorn i hemmalaget som regissör bakom ledningsmålet och exekutor vid frisparken som fastställde slutresultatet 3-1.

- Jag gillar ju att skjuta. Den satt bra i dag, säger matchens spelare.

Helsingborgs IF fick tävlingspremiären dit man ville. Seger 3-1 i en match där hemmalaget var långt ifrån spelförande genom hela matchen men visade slutprodukt i anfallen till skillnad från gästerna från Göteborg.

Bojanic hittade rätt

Matchens första mål kom efter drygt 20 minuter spelade. HIF vann bollen centralt och Darijan Bojanic avancerade fram och hittade med en djupledspassning fram till Lalawélé Atakora i straffområdet.

Från vänstersidan slog yttermittfältaren en lång passning rakt igenom målområdet till höger där Jordan Larsson kunde slå in bollen i stort sett öppet mål.

Darijan Bojanic startade för första gången tillsammans med Anton Wede på det centrala mittfältet.

- Spelar ingen roll hur vi spelar. Anton är en bra spelare. Men det är Henke som väljer laget som känns bäst för dagen. Vi ska göra jobbet, säger Darijan Bojanic.

- Hemjobbet var för dåligt från oss innermittfältare i senaste matchen mot Helsingör. Såg ut som om vi var barn. Det var bättre i dag, säger han.

Visade slutprodukt

Gais hade fortsatt en del boll och spelade mycket sidled. Stundtals kom man runt på kanterna men David Johannesson i straffområdet fick aldrig några riktiga bollar att jobba med.

- Vi höll oss på vår planhalva, var tajta. De kom inte någonstans förutom målet. Det är perioder där vi måste jaga boll och då är det viktigt vi håller fokus, krigar för varandra och vinner boll, berättar Bojanic om matchplanen.

I 38:e minuten ökade hemmalaget på ledningen. HIF fick för första gången i matchen bygga upp ett längre anfall. Lalawélé Atakora var återigen inblandad när han slog ett inlägg från höger som rensades ut i mitten.

Nästa långa inlägg fick inte Danny Ervik undan utan bollen hamnade rakt framför fötterna på Martin Christensen. Dansken placerade in 2-0 intill högra stolpen.

Reducering - och svar

Efter timmen spelad reducerade Gais efter en lång boll bakom HIF:s backlinje. Pul Maraisane sprang igenom och rullade in 2-1 bakom Pyzdrowski.

Men HIF svarade omedelbart. Frispark cirka 20 meter från mål, Darijan Bojanic stänker in 3-1. en välslagen frispark skruvad över muren och in vid målvakt Jesper Johanssons långa hörn.

- Den satt bra i dag. Har inte suttit på träningsmatcherna men viktigare att den gör det nu när tävlingen är i gång.

Helsingborgs IF fick sin perfekta start på säsongen. Och Darijan Bojanic har planterat ett frö som i år kan växa till något riktigt spännande.

De andra två lagen i gruppen, BK Forward och Örebro, möts i ett derby i morgon.

Johan Åkesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag