Rasmus Elm tackade nej till Hamrén. Foto: Jonas LjungdahlRasmus Elm tackade nej till Hamrén. Foto: Jonas Ljungdahl
Rasmus Elm tackade nej till Hamrén. Foto: Jonas Ljungdahl
Erik Hamrén Foto: Jonas Ekströmer/TtErik Hamrén Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Erik Hamrén Foto: Jonas Ekströmer/Tt

Därför tackade Elm nej till Erik Hamrén

Publicerad

Erik Hamrén ville ha med Rasmus Elm till landskamperna mot Turkiet och Tjeckien.

Men Kalmarmittfältaren tackade nej.

– Han är inte riktigt klar för två 90-minutersmatcher men jag tycker att han har sett bra ut i cupen, säger Hamrén.

Rasmus Elm närmar sig den form som en gång i tiden gjorde honom till ett av svensk fotbolls mest intressanta framtidsnamn – innan magproblemen tvingade honom till ett långt uppehåll.

Nu verkar kroppen bli fräschare och fräschare.

I Kalmar FF:s cupmatcher har Elm briljerat på mittfältet och tagit laget hela vägen fram till semifinal där Malmö FF väntar på lördag.

Men till landslagsformen är det en bit kvar.

"Måste känna sig redo"

tisdagens presskonferens avslöjade Erik Hamrén att han gärna hade haft med mittfältaren och att han varit i kontakt med honom inför uttagningen till truppen som ska möta Turkiet och Tjeckien.

Trots att Elm avböjde den här gången har Hamrén inte gett upp hoppet om att få med Elm till sommarens EM i Frankrike.

– Vi har haft ett snack. Spelaren själv måste känna sig redo och det gjorde inte Rasmus nu. Jag hoppas att hans positiva utveckling fortsätter fram till nästa trupp, säger Hamrén.

"Vet vad han går för"

Den trupp som togs ut på tisdagen var den sista innan EM-truppen ska presenteras. Att Elm missar den kommande samlingen är inget som gör förbundskaptenen orolig.

Elms rutin gör att han skulle kunna kliva rakt in i laget.

– Han är ju inte ny i de här sammanhangen. Vi vet vad han går för och han ska bli spännande att följa under våren, säger Hamrén.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag