Kwame Karikari köps loss från sitt kontrakt med AIK och spelar med HBK i allsvenskan i vår. Foto: Fredrik Jonsson Foto: Fredrik Jonsson
Kwame Karikari köps loss från sitt kontrakt med AIK och spelar med HBK i allsvenskan i vår. Foto: Fredrik Jonsson Foto: Fredrik Jonsson

Därför nobbade han Turkiet för Halmstad

Publicerad

HALMSTAD. Kwame Karikari nobbade Turkiet och lämnar AIK för att få speltid.

I Halmstad blir han anfallsspetsen som ska stå för målen framåt.

– Jag är alltid där och avslutar, säger den 23-årige anfallaren.

När Kwame Karikari lämnade Örjans Vall efter besöket i torsdags var det med ett nysignerat tvåårskontrakt där Halmstad köper loss anfallaren från det sista halvåret med AIK.

– När Halmstad visade intresse tyckte jag att det var bra för mig och min utveckling. Det var det bästa valet, säger Karikari.

Turkiet var aktuellt

Så sent som för en vecka sedan var den 23-årige ghananen annars aktuell för en flytt tillbaka till Turkiet. När han var utlånad till Balikesirspor 2013/14 gjorde Karikari elva mål på 23 matcher i andraligan. Men han ville inte tillbaka.

– Jag hade problem där förra året och valde att stanna i Sverige för att bygga en bra karriär i Halmstad och för framtiden, säger Karikari som inte vill gå in på vad det handlade om.

– Personliga saker, inget jag kan prata om. Jag var inte glad där och ville inte vara kvar där. Jag träffade några klubbar i Turkiet förra veckan, men var inte intresserad.

Letar självförtroende

Nu vill han ta chansen att etablera sig som en startspelare i allsvenskan och Halmstad där han blir anfallsspetsen framåt.

– Att inte få spela var inte bra för mig så jag bestämde mig för att flytta till en klubb där jag får speltid, kan höja mitt självförtroende och jobba hårt för laget. Jag vill spela varje match, säger Karikari.

”Hjälpa laget”

– Jag gillar att springa och använda min styrka och jag är alltid där och avslutar. På det viset kan jag hjälpa laget mycket tror jag.

Halmstads tränare Jan Jönsson:

– Han längtar efter speltid och har gjort det bra när han var iväg (i Turkiet), men fick lite för lite speltid för att han skulle trivas. Det kan tala till vår fördel.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag