Foto: Nph / Witke
 Foto: Nph / Witke

Danska storklubbar är på jakt efter Lindgren

Publicerad

Rasmus Lindgren vann holländska cupen tillsammans med sitt Groningen i söndags.

Nu vill mittfältaren flytta hem till Sverige.

Samtidigt har FC Köpenhamn och Bröndby visat intresse för svensken, enligt uppgifter till Kvällsposten.

– Jag har hört lite om det men det finns inget konkret än. Vi får se vad som händer, säger Lindgren.

Natten mellan söndag och måndag firade Rasmus Lindgren rejält tillsammans med sina lagkamrater.

Groningen, med både Rasmus Lindgren och SImon Tibbling, blev cupmästare när de besegrade Zwolle med 2-0 på cuparenan De Kuip inför 50 000 åskådare.

– Det var fantastiskt. Först firades vi på planen, sen var det en ganska vild bussresa hem på två och en halv timme och sen fortsatte firandet på stan. Det är ju det här man spelar fotboll för. Att vinna titlar är det bästa som finns, säger Rasmus Lindgren.

Nu är det oklart om den 30-årige mittfältaren, som i de senaste matcherna använts som mittback, vinner några fler troféer i Holland.

Tillsammans med sin fru och två barn vill Landskrona Bois-fostrade Lindgren söka sig hemåt.

– Jag har ett år kvar på kontraktet så det är vad jag har att utgå från. Jag kommer inte förlänga det så vi får se om det blir en flytt nu inom kort eller om jag måste spela ut det.

Bröndby och FCK intresserade

Enligt uppgifter till Kvällsposten har både Bröndby och FC Köpenhamn visat intresse för mittfältaren den senaste tiden. Lindgren utesluter inte de alternativen.

– Då är det närmare hem till Sverige och när det handlar om klubbar på den nivån så kommer jag lyssna om jag får något konkret, men det vore kul att spela i allsvenskan också innan jag lägger ner karriären och jag känner att jag fortfarande har ganska många år kvar.

Föredrar du Skåne?

– Det hade inte varit fel men det är inget krav. Jag vill spela i en större klubb i en större stad och låser mig inte till Skåne. Jag har börjat förbereda mig för en eventuell flytt men det är upp till klubben nu eftersom jag fortfarande har ett år kvar på kontraktet.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag