Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska storklubbar är på jakt efter Lindgren

Foto: Nph / Witke

Rasmus Lindgren vann holländska cupen tillsammans med sitt Groningen i söndags.

Nu vill mittfältaren flytta hem till Sverige.

Samtidigt har FC Köpenhamn och Bröndby visat intresse för svensken, enligt uppgifter till Kvällsposten.

– Jag har hört lite om det men det finns inget konkret än. Vi får se vad som händer, säger Lindgren.

Natten mellan söndag och måndag firade Rasmus Lindgren rejält tillsammans med sina lagkamrater.

Groningen, med både Rasmus Lindgren och SImon Tibbling, blev cupmästare när de besegrade Zwolle med 2-0 på cuparenan De Kuip inför 50 000 åskådare.

– Det var fantastiskt. Först firades vi på planen, sen var det en ganska vild bussresa hem på två och en halv timme och sen fortsatte firandet på stan. Det är ju det här man spelar fotboll för. Att vinna titlar är det bästa som finns, säger Rasmus Lindgren.

Nu är det oklart om den 30-årige mittfältaren, som i de senaste matcherna använts som mittback, vinner några fler troféer i Holland.

Tillsammans med sin fru och två barn vill Landskrona Bois-fostrade Lindgren söka sig hemåt.

– Jag har ett år kvar på kontraktet så det är vad jag har att utgå från. Jag kommer inte förlänga det så vi får se om det blir en flytt nu inom kort eller om jag måste spela ut det.

Bröndby och FCK intresserade

Enligt uppgifter till Kvällsposten har både Bröndby och FC Köpenhamn visat intresse för mittfältaren den senaste tiden. Lindgren utesluter inte de alternativen.

– Då är det närmare hem till Sverige och när det handlar om klubbar på den nivån så kommer jag lyssna om jag får något konkret, men det vore kul att spela i allsvenskan också innan jag lägger ner karriären och jag känner att jag fortfarande har ganska många år kvar.

Föredrar du Skåne?

– Det hade inte varit fel men det är inget krav. Jag vill spela i en större klubb i en större stad och låser mig inte till Skåne. Jag har börjat förbereda mig för en eventuell flytt men det är upp till klubben nu eftersom jag fortfarande har ett år kvar på kontraktet.