Foto: Seth Wenig
 Foto: Seth Wenig

Dansk hockeystjärna högg ner vän med kniv

Publicerad

Den danske hockeystjärnan tog både kokain, ecstasy och hasch.

Sedan stack han ner sin vän med kniv.

Nå står han åtalad och riskerar fängelse i upp till sex år, skriver bt.dk.

Under en pokerturnering i danska Rödovre inleddes festen. Hockeyspelaren säger själv att han tagit en drogcocktail och varit vaken i fyra dagar när han den 19 april 2012 hamnade i en lägenhet i Köpenhamn med sin bästa vän, bland andra.

Där ska hockeyspelaren ha tagit kokain tillsammans med sin vän. När det helt plötsligt försvann en till tre gram kokain från ett soffbord ska ett bråk ha utbrutit, vilket ledde till att hockeyspelaren gick bärsärkagång med en kniv.

Offret, hockeyspelarens bäste vän, fick skär- och sticksår i ansiktet, huvudet, halsen och på ryggen. Sticksåret i halsen sågs som livshotande då det var nära halspulsådern.

Hockeyspelaren har enligt bt.dk spelat för flera danska klubbar på elitnivå. Han ska också ha haft en karriär på andra sidan atlanten.

Den åtalade säger sig bara minnas fragment av det inträffade. Han erkänner innehav av narkotika men nekar till övriga anklagelser.

Han har tidigare dömts till villkorlig som för trafikförseelser, hot och utpressning. Han har också flera gånger dömts till böter för narkotikainnehav.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag