Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dansk hockeystjärna högg ner vän med kniv

Foto: Seth Wenig

Den danske hockeystjärnan tog både kokain, ecstasy och hasch.

Sedan stack han ner sin vän med kniv.

Nå står han åtalad och riskerar fängelse i upp till sex år, skriver bt.dk.

Under en pokerturnering i danska Rödovre inleddes festen. Hockeyspelaren säger själv att han tagit en drogcocktail och varit vaken i fyra dagar när han den 19 april 2012 hamnade i en lägenhet i Köpenhamn med sin bästa vän, bland andra.

Där ska hockeyspelaren ha tagit kokain tillsammans med sin vän. När det helt plötsligt försvann en till tre gram kokain från ett soffbord ska ett bråk ha utbrutit, vilket ledde till att hockeyspelaren gick bärsärkagång med en kniv.

Offret, hockeyspelarens bäste vän, fick skär- och sticksår i ansiktet, huvudet, halsen och på ryggen. Sticksåret i halsen sågs som livshotande då det var nära halspulsådern.

Hockeyspelaren har enligt bt.dk spelat för flera danska klubbar på elitnivå. Han ska också ha haft en karriär på andra sidan atlanten.

Den åtalade säger sig bara minnas fragment av det inträffade. Han erkänner innehav av narkotika men nekar till övriga anklagelser.

Han har tidigare dömts till villkorlig som för trafikförseelser, hot och utpressning. Han har också flera gånger dömts till böter för narkotikainnehav.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!