Rasmus Bengtsson kämpar för att komma tillbaka efter en jobbig broskskada i knäet, men kommer inte spela något innan sommaruppehållet. Foto: PETTER ARVIDSONRasmus Bengtsson kämpar för att komma tillbaka efter en jobbig broskskada i knäet, men kommer inte spela något innan sommaruppehållet. Foto: PETTER ARVIDSON
Rasmus Bengtsson kämpar för att komma tillbaka efter en jobbig broskskada i knäet, men kommer inte spela något innan sommaruppehållet. Foto: PETTER ARVIDSON
Rasmus Bengtsson tvingades kliva av i derbyt mot Helsingborg förra säsongen. Foto: PETTER ARVIDSONRasmus Bengtsson tvingades kliva av i derbyt mot Helsingborg förra säsongen. Foto: PETTER ARVIDSON
Rasmus Bengtsson tvingades kliva av i derbyt mot Helsingborg förra säsongen. Foto: PETTER ARVIDSON

Då kan MFF-stjärnan vara tillbaka efter tunga skadan

Publicerad

Rasmus Bengtssons knäskada har hållit honom borta från fotbollen i över ett halvår.

Nu berättar Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson att backstjärnan skulle kunna vara tillbaka till att Europakvalet drar igång.

– Han spelar inte innan uppehållet, men han skulle kunna vara tillbaka till dess, säger Pär Herbertsson.

I början av november opererades Rasmus Bengtsson för menisk- och broskskador i sitt knä.

En skada som i värsta fall kan hota MFF-backens fortsatta karriär. Rasmus Bengtsson har under vintern och våren kört rehab för att komma tillbaka till spel.

I början av mars fanns han för första gången sedan operationen med ute på träningsplanen med sina lagkamrater.

– Vi är väldigt optimistiska att vi ska få Rasmus tillbaka i matchdugligt skick, sa MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson då och var samtidigt noga med att poängtera att det inte gick att prata mer exakt om när Bengtsson skulle kunna göra comeback.

Samtidigt uteslöt man inte spel före sommaren.

Så blir det dock inte även om Rasmus Bengtsson ska öka sin belastning ute på träningsplanen nästa vecka.

– Nu ska vi öka det hela och se hur han reagerar på det, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson.

Spelar inte innan uppehållet

Vad innebär det?

– Att han ska springa mer både i sidled och mer med boll för att se om han svullnar upp i knäet eller det håller sig så han kan öka utan smärta och problem.

Vad ger du han för chanser att vara tillbaka innan sommaruppehållet?

– Jag hoppas på det. Ökar han nu kanske han behöver maj månad på sig att öka upp det och sen ska han då in i full träning kanske i början av i juni.

Så han spelar inget innan uppehållet?

– Nej, det gör han inte.

Tillbaka till Europaspelet?

Allsvenskan har sommaruppehåll från början av juni till den 1 juli då MFF tar emot AFC Eskilstuna hemma. Den 11-12 juli inleder MFF sedan kvalspelet till Champions League (kvalrunda två). Går stegringen i rehabiliteringen bra härifrån finns chansen att Rasmus Bengtsson kan vara tillbaka då.

Om det går bra kan han vara tillbaka till Europaspelet ungefär då?

– Det skulle han kunna vara, säger Pär Herbertsson.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag