Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cupfinalen kan flyttas från Friends arena

Foto: Cornelia Nordström

Cupfinalen mellan Elfsborg och Helsingborg kan flyttas från Friends arena.

Under tisdagskvällen har Tävlingskommittén ett möte där frågan ska lyftas.

– Vi har fått en skrivelse med en förfrågan från HIF. Den måste vi självklart ta i beaktande, säger Niklas Bodell, kommunikationschef på Svenska fotbollförbundet.

Den 18 maj spelas finalen i svenska cupen.

Matchen är lagd på Friends arena i Stockholm, men nu kan den flyttas.

Inom HIF ser man, enligt uppgifter till Kvällsposten, gärna att matchen spelas på Gamla Ullevi i Göteborg eller Myresjöhus arena i Växjö.

Klockan 20.30 på tisdagskvällen har Tävlingskommittén ett telefonmöte där frågan kommer tas upp. En rekommendation skickas därefter till förbundsstyrelsen som tar det slutgiltiga beslutet, vilket troligtvis görs officiellt under onsdagen.

Vill undvika sammandrabbningar

Anledningarna till att HIF vill flytta matchen är två.

Dels hoppas man kunna skapa bättre publiktryck på en arena som är mindre än Friends arena.

Dels är det en säkerhetsfråga.

Inför den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården avled en Djurgårdssupporter efter att ha misshandlats på väg till Olympia.

För att undvika nya sammandrabbningar vill de undersöka om matchen mot Elfsborg kan spelas någon annanstans än i Stockholm.

– Förfrågan från HIF är ställd ur ett säkerhets- och evenemangsperspektiv. Elfsborg har fått säga sitt, Tävlingskommittén sitter i ett möte under kvällen och troligtvis kommer ett besked under onsdagen, säger Svenska fotbollförbundets kommunikationschef Niklas Bodell.