Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Crowns nya plan för att ta sig in i KHL i höst

Crowns presskonferens på Bosön Foto: Janerik Henriksson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Janerik Henriksson/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Crowns KHL-planer lever i allra högsta grad.

Kvällsposten kan här avslöja klubbens nya väg till spel i ryska ligan redan i höst.

– Det känns som vi vänt tillbaka matchen och befinner oss i sudden. Vi tror fortfarande att det finns stora chanser, säger Leif R Carlsson.

Svenska ishockeyförbundet gav Crowns kalla handen men nu kan Kvällsposten berätta att den svenska KHL-satsningen har fortsatt stora förhoppningar om spel i ryska ligan redan till hösten.

I en ”plan b” efter den kritiserade presskonferensen och förbundets fortsatta ovilja att stödja planerna försöker Crowns gå en annan väg nu.

Det var under ett möte i Slovakien i samband med träningslandskampen mellan Slovakien och Danmark inför VM som Crowns fick rådet att söka samarbeta med något annat förbund än det svenska.

– Svenska förbundet tror inte att våra planer kan utveckla svensk hockey, därför väljer vi nu att söka en annan part som ser fördelar med att utveckla sitt lands ishockey och som tror på vårt projekt.

Crowns för samtal med annan nation

Crowns har redan fört samtal med en annan nation, även på plats, och nu väntas slutgiltigt besked i dagarna.

– Vi hoppas få allting klart nu. Vi har inte släppt taget, möjligheten finns kvar.

– Samtidigt är det mycket politik i det, vilket betyder att oväntade saker kan hända.

KHL lyder under det ryska förbundet och måste därför följa internationella ishockeyförbundets regler. På så vis har svenska ishockeyförbundet kunnat stoppa Crowns även om de från allra första början deklarerade att det var en fråga för Crowns och KHL.

– Om vi fått göra om presskonferensen nu så skulle vi bara gått ut med Svenska ishockeyförbundets fulspel, hur de, om vi ska göra en liknelse på hockeyspråk, har försökt att muta domarna. De har inte följt sin egen värdegrund med fair play efter att de först meddelat att det inte var en fråga för dem.

– Nu hoppades vi att det skulle framgå ändå och att folk skulle se det mer själva.

"Måste lösa sig närmaste två veckorna"

Svenska ishockeyförbundet ska enligt Crowns bland annat ha skickat brev till ryska förbundet och på olika sätt lobbat för att stoppa planerna på ett svenskt lag i ryska ligan.

De ska även ha avböjt att träffa och diskutera med representanter för Crowns.

Var Crowns kommer spela sina hemmamatcher om planerna går i lås är i dagsläget oklart.

– För att det ska bli spel redan till hösten måste allt lösa sig närmaste två veckorna. Annars får vi arbeta vidare mot nästa säsong.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!