Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"En otroligt fin spelare – det hade höjt oss i laget"

Malmö FF:s Pawel Cibicki lär finnas med i den svenska truppen till sommaren U21-EM som tas ut i dag.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sveriges U21-landslag har hoppats få med Sirius succéspelare Kingsley Sarfo till U21-EM.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Halmstads Sead Haksabanovic var aktuell för U21-EM-truppen, men valde att tacka ja till Montenegros A-landslag i stället.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Pawel Cibickis namn lär finnas med när den svenska truppen till sommarens U21-EM presenteras i dag.

Då hoppas MFF-anfallaren även på en outsider i truppen – Sirius succéspelare Kingsley Sarfo.

– Han är en bra offensiv fotbollsspelare så det är klart det hade höjt oss i laget, säger Pawel Cibicki.

I dag presenterar förbundskapten Håkan Ericson den svenska truppen till sommarens U21-EM som sparkar i gång den 16 juni i Polen.

Ludwig Augustinsson och Emil Krafth har på förhand tackat nej. Det finns även frågetecken för Malmös vänsterback Pa Konate som gått en kamp mot klockan för att återhämta sig från sin lårskada.

Dessutom har Halmstads supertalang Sead Haksabanovic tagit bort sitt namn från bruttolistan efter att ha accepterat Montenegros kallelse till A-landslaget i juni.

Ett namn som dock lär finnas med är MFF-stjärnan Pawel Cibicki som har imponerat under vårsäsongen i MFF och som så sent som i fjol valde spel i det svenska landslaget i stället för Polen.

– Man har ändå rätt bra koll och vet vad som kommer ske, det tror man i alla fall. Man är aldrig säker. Man jobbar hårt för att ta en plats och jag hoppas att jag kommer med så klart, säger Pawel Cibicki.

LÄS MER: MFF kan stoppa Konate från U21-EM 

U21 vill ha Sarfo

Frågan är om det kan bli någon överraskning i truppen också. I helgen avslöjade SportExpressen att U21-landslaget vill ta ut Sirius succémittfältare Kingsley Sarfo till mästerskapet och att ansökt om svenskt medborgarskap för ghanesen.

Cibicki anser att Sarfo skulle bli en förstärkning.

– Det är en otroligt fin spelare, en stark fotbollsspelare. Det är klart att det är en förstärkning om han väljer att komma med. Men det ska nog mycket till tror jag.

Han skulle höja laget?

– Det är klart, det är en individuellt skicklig spelare, en bra offensiv spelare, så det är klart att det hade höjt oss i laget.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför U21-EM – tv-tider och spelschema.

Förstår Haksabanovic

Vad tycker du om Sead Haksabanovics val att byta till Montenegro? Med tanke på ditt val mellan Sverige och Polen kan du kanske sätta dig in i hans val?

– Det är inget enkelt utan ett tufft beslut som han har gjort. Jag vet säkert hur han funderat och tänkt, det är inget enkelt beslut om folk tror det, säger Pawel Cibicki och fortsätter:

– Nu gjorde han det han tror är bäst för honom själv och det får man acceptera. Sen får man se i längden om det var ett bra eller dåligt resultat, men på förhand kan man aldrig veta. Han gjorde det han tycker är bäst för honom och så får vi se hur långt det räcker.

LÄS MER: Supertalangen förlorad för svenska landslaget 

 

Läs mer om fotboll i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.