Anders Christiansen skäller på domaren. Foto: LUDVIG THUNMAN
Anders Christiansen skäller på domaren. Foto: LUDVIG THUNMAN

Christiansen varnad efter flask-attacken

Publicerad

Tio minuter i senaste matchen mot Jönköpings Södra blev närmare 30 mot Molde.

Och Anders Christiansen visade med all tänkbar tydlighet att vinnarskallen fortfarande finns kvar.

– Det var en vattenflaska som låg lite i vägen där, säger mittfältaren.

Markus Rosenberg byttes ut i den 65:e minuten och ersattes av Anders Christiansen. Dansken hann inte vara på planen speciellt länge innan han tröttnade på domarens inkonsekventa bedömningar, drog till en vattenflaska med foten och bestraffades med gult kort.

– Bollen var två meter över linjen och domaren tittade efter byten eller något. Det var frustrerande, säger Christiansen.

Men det var inte enbart frustration från mittfältarens sida utan även glädje över att han steg för steg kan öka belastningen och närma sig toppformen efter den lårskada som hållit honom borta så länge. 90 minuter är han däremot fortfarande inte redo för.

– Just nu känns det som att det är en lång väg för mig men det är alltid annorlunda när man kommer in i en match också, det är alltid tuffare än att starta. Men det var fint att få spela match igen, säger Christiansen efter slutsignalen.

Han öppnar också dörren på glänt gällande en plats i startelvan mot IFK Göteborg i den allsvenska premiären.

– Oavsett vilken spelare, som varit skadad länge, du frågar så vill han gärna spela. Jag vill också gärna spela men de är tränaren som tar ut startelvan. Jag fokuserar bara på att hitta min gamla nivå och det är en bit kvar.

"Är det klart bästa laget"

Till största del från sidan har Christiansen fått se Malmö FF utvecklas under Magnus Pehrssons ledning och han är positiv till det som visats upp.

– Vi har kommit långt. Det syns tydligt att vi börjar få en grund i vårt spel om man jämför med vår första match. Det har hänt mycket på den här tiden. Vi har jobbat hårt och vi är det klart bästa laget i dag.

Att Molde kvitterade till 1-1 i slutminuten lägger Christiansen ingen större vikt vid.

– I tävlingsmatcher är det viktigare att få tre poäng än att spela bra. I träningsmatcher är det viktigare att spela bra än att få en seger. Så länge vi är det bästa laget och skapar många chanser så är det lugnt.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag