Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Castonguay: "Vet inte om statistiken var rätt"

Foto: Kenta Jönsson

22,06. 30,42. 19,37. 25,35.

Så många minuter och sekunder har Tingsryds nyckelspelare Eric Castonguay spelat i var och en av matcherna mot AIK – i kväll krävs en ny hjälteinsats av kanadensaren.

– Han är en komplett spelare, så enkelt är det, hyllas han av tränare Magnus Sundquist.

Eric Castonguay har i den hockeyallsvenska finalen snittat strax över 25 minuter/match.

I den senaste matchen på Hovet spelade han otroliga 31 minuter.

– Den matchen kände jag mig riktigt bra, men jag tror aldrig att jag har spelat 31 minuter tidigare. Jag vet inte om statistiken blev rätt där, skojar han och tillägger:

– Det är mycket istid, men jag har en bra relation med vår tränare och han vet när jag är pigg och inte. Han låter mig spela när jag är fräsch, och vilar mig när jag är trött. Jag tror det var första gången jag kom över 30 minuter, jag ligger i vanliga fall mellan 20 och 25.

Anslöt från norska ligan

Magnus Sundqvist har en plan för sin outtröttliga center. Den medför mer istid på bortaplan än hemmaplan.

– På hemmaplan får vi mer energi från andra, men det ingår inte i vår plan heller att spela honom i 30 minuter. Behöver vi det och han känner att han är fräsch då sätter vi in honom.

– Vi tänker inte på match fem utan vi måste leva i nuet.

Förra säsongen spelade Eric Castonguay i den norska ligan. Situationen var liknande. Kanadensaren spelade i boxplay, powerplay och i fem-mot-fem.

Har du någon taktik för att hålla orken uppe matchen igenom?

– Ibland när man ligger under med pushar man lite extra, men ofta så måste man försöka vara lite smart och ibland så jagar man inte på när det inte behövs. Oavsett vad så gör jag det som jag tror är bäst för mitt lag, säger Castonguay.

Och det gäller att han gör det bra för sitt lag på Hovet i kväll i den avgörande matchen mot AIK.

– Vi får inte göra enkla misstag där vi ger dem pucken. De var de ligans bästa hemmalag och vi vet att det kommer att vara ett svårt test, så vi måste säkerställa att vi inte ger dem någonting gratis. Det måste vara vår främsta målsättning.

Hur upplever du stämningen på Hovet?

– Det är fantastiskt där. Det är gästvänligt, men inte lätt. Deras fans är ganska högljudda, det är kul att vara en del av matcherna där och jag tror vi kan ha mycket kul där.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!