Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carl Söderberg om köpet av Zlatans hus

Zlatans villa på Limhamnsvägen i Malmö
Foto: Ludvig Thunman
Carl Söderberg.
Foto: Lars Andersson
Här är huset som Carl Söderberg, 29, nu köpt av Zlatan. Bilder är från Residence hemsida.
Foto: Residence.se
Foto: Ludvig Thunman

Han köpte Zlatans hus i Malmö.

Nu berättar hockeystjärnan Carl Söderberg om sitt nya hem.

– För mig och min familj är det bara ett hus. Ett vackert hus som är helt rätt för oss, säger han till Sydsvenskan.

Efter flera år på marknaden såldes slutligen 13-rumshuset i exklusiva Fridhem vid Ribersborg i Malmö.

I maj sipprade uppgifterna ut, kontrakt skrevs den 29 maj, och i början av juni publicerades köpebrevet: Carl Söderberg, 29, blir ny ägare tillsammans med sin fru. Han är fostrad i Malmö och nu NHL-stjärna i Boston Bruins.

"En slump"

Till Sydsvenskan berättar han att de under en längre tid gått på visningar och varit på jakt efter ett hus i trakten kring Malmö, trots att han räknar med att skriva nytt NHL-kontrakt och vara kvar på andra sidan Atlanten i ytterligare tre till fem år.

– Vi hade tittat på hus jättelänge i Malmöregionen. Jag och min fru hade gått på en massa visningar. Det var en slump att vi tittade på det här huset.

Priset för huset: 30 miljoner kronor.

– Det kostade så klart en del, men vad ska man lägga pengarna på? Jo, att bo bra, det är nummer ett i livet. Givetvis tänker man på för- och nackdelar innan man köper något. Så är det alltid. Men med facit i hand känns det rätt, säger Carl Söderberg till Sydsvenskan.

Omfattande renoveringar

Zlatan Ibrahimovic köpte patriciervillan 2007 för 30 miljoner kronor. Enligt Kvällspostens uppgifter har renoveringar sedan gjorts för 30 miljoner kronor – vilket innebär att Zlatan lagt ut ungefär 60 miljoner kronor på villan. Och pengarna från att bland annat sänka trädgården och att måla om villan får han inte tillbaka.

De som arbetade med renoveringen fick skriva under tystnadslöfte och hotades med 100 000 kronor i vite om uppgifter läckte ut.

– Flera av tapeterna är handgjorda och kostar runt 60 000 kronor per rum, avslöjade en källa då till Kvällsposten.

Dessutom ska det i ett av badrummen finnas ett badkar värt 275 000 kronor. Kanterna ska vara täckta med natursten. Och i trädgården byggdes en pool i mosaik som kostat en och en halv miljon kronor.

Villan på Fridhem

■ Fastighetsbeteckning: Troja 1.

■ Uppförd: 1911 av änkefrun Bertha Gadde efter ritningar av arkitekten August Stoltz. Då kallades huset Beritta gård. Bertha Gadde sålde villan 1916. Köparen var konsul Arvid Sjöberg.

■ Boarea: Ursprungligen 442 kvadratmeter, med en biarea på 394 kvadrat. Huset beskrevs som "magnifik" i fastighetsannonsen och har bland annat pool, altaner, bibliotek, salong, matsal, flera sovrum, badrum och garage med plats för flera sportbilar. Trädgården omgärdas av en mur som hindrar insyn och dessutom har Zlatan låtit sänka tomten ännu mer.

■ Taxeringsvärde: 10,3 miljoner kronor. Taxeringsvärdet är tänkt att motsvara 75 procent av fastighetens marknadsvärde.