Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Calle Roséns mål: "Få chansen i Tre Kronor"

Att ta en plats i Tre Kronor är ett av Calle Roséns stora mål den här säsongen.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
Eric Martinssons framgång sporrar Calle Rosén: ”Vi är goda vänner utanför isen och snackar mycket och pushar varandra hela tiden”.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Förra säsongen kom han i skymundan av landslagsdebuterande Eric Martinsson.

Nu står Calle Rosén, 22, själv inför det stora genombrottet.

– Det är klart jag också hoppas på att få chansen i Tre Kronor, säger backen.

Han nämns som en av de unga spelarna som förväntas ta större plats i SHL under den kommande säsongen.

Dessutom är han den spelare som Lakers tränare Sam Hallam valde att lyfta fram extra från truppen på scenen under SHL:s upptaktsträff.

– Förhoppningsvis kan jag få mitt genombrott i år annars är jag fortfarande ung och har tiden framför mig. Det ska jag dra nytta av, säger 22-åringen.

– Det har känts bra under försäsongen. Jag har fått mycket förtroende av tränarna och hoppas kunna ta tillvara på det och utvecklas så mycket som möjligt.

För två säsonger sedan blev han utlånad från Växjö till Rögle, då i hockeyallsvenskan. Men tillbaka i Växjö i fjor blev det totalt 65 matcher och 4 mål och 15 assist.

– Säsongen började lite så där, sedan insåg jag mer vad det handlade om att spela i SHL.

– Framförallt gillade jag när vi kom in i slutspelet med match varannan dag och jag inte hann tänka så mycket. Allting kom automatiskt och vi körde bara på hela tiden.

Martinssons framgångar sporrar

Calle Rosén har också fått chansen i Lakers powerplay.

– Självförtroendet ökar när man får chansen i powerplay. Det är kul, jag ska försöka behålla den platsen.

Under den gångna säsongen kom den 22-årige backen i skymundan av lagkamraten Eric Martinsson, 23, som då fick sitt stora genombrott, som i sin tur ledde till landslagsdebut.

– Det är klart hans framgångar sporrar. Vi är goda vänner utanför isen och snackar mycket och pushar varandra hela tiden.

– Sedan är det klart att jag också får förhoppningar om landslaget när jag ser andra spelare i samma ålder få chansen. Samtidigt är det inget jag kan gå runt och tänka på utan jag får ta match för match och dag för dag.

Vad behöver du utveckla i ditt spel?

– Jag jobbar på styrkan framför allt och sedan har försvarsspelet varit min svaghet tidigare och det gäller att fortsätta jobba på det hela tiden. De andra spelarna och ledarna måste kunna lita på mig när jag går ut på isen och inte vara rädda att det ska bli baklängesmål.

Vill ta revansch

Vad tycker du om ert försvarsspel i övrigt då?

– Vårt försvar ser jättebra ut. Vi har en bra mix med starka, tunga, snabba och kvicka och både äldre och yngre.

Är du revanschsugen efter semifinalsförlusten i våras?

– Det är klart, vi var så nära final. Men det är långt till slutspel, först får vi fokusera på grundserien och få en bra start och komma in i det.

Beredd på hårt jobb?

– Det måste man vara på den här nivån, annars kan man inte lyckas. Jag tror hela vårt lag har förstått att det är hårt jobb som räknas och det är en bra bit på den vägen.