Foto: Jonas LjungdahlFoto: Jonas Ljungdahl
 Foto: Jonas Ljungdahl
Foto: Ross D. FranklinFoto: Ross D. Franklin
 Foto: Ross D. Franklin

Burish lämnar Växjö – efter bara tre månader

Publicerad

Adam Burish lämnar Växjö Lakers efter bara tre månader hos mästarna.

Klubben meddelade under onsdagen genom sin hemsida att man går skilda vägar med den 33-årige forwarden.

Adam Burish kom till Växjö Lakers under hösten 2015. Han har sedan ankomsten i oktober gjort ett mål och fem assist på sina 19 matcher för Lakers.

Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning.

Sportchefen Henrik Evertsson berättar på hemsidan att det var Burish som sökte ett avslut.

– Adam Burish begärde att få bryta sitt kontrakt med oss och vi har gått honom till viljes, säger sportchef Henrik Evertsson.

Burish är NHL-meriterad och har spelat för Chicago Blackhawks, San Jose Sharks och Dallas Stars. Den bästa poängskörden hade han för Dallas säsongen 2011-2012 då han gjorde 6 mål och 13 assist på 65 matcher.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag