Foto: Brendan Mcdermid
 Foto: Brendan Mcdermid

Burakovsky öppnar för Malmö efter draften

Publicerad

I april berättade André Burakovsky att han lämnar Malmö Redhawks.

Men efter att ha draftats i förstarundan av Washington så öppnar nu hans pappa för en fortsättning i Malmö.

– Vi stänger inga dörrar för någonting, säger han.

Direkt efter draften så firade Robert och André Burakovsky tillsammans med Washingtons klubbledning. Men dagen efter var det tillbaka till verkligheten.

Planeringen för vart unge supertalangen ska spela nästa säsong påbörjades.

– Just nu är det oklart. Men det kommer att bestämmas inom två veckor, uppger Robert Burakovsky för Kvällsposten.

En helomvändning

Han stänger inga dörrar för en återkomst till Malmö Redhawks. Trots att André så sent som i våras valde att han skulle lämna klubben. André tyckte inte att de löften han fått om speltid hade infriats. Men nu kan det bli en helomvändning.

– Det viktigaste är att André får komma till en klubb där han kan utvecklas och tillåts göra misstag, säger Robert Burakovsky.

Det var när den unge talangen avråddes av sin agent att fortsätta i Malmö som beskedet kom. Men just nu vill han hålla alla dörrar öppna och spel i den kanadensiska juniorligan är ingen omöjlighet. Juniordraften för den nordamerikanska hockeyn kommer att hållas inom kort och där rankas "Lill-Burra" högt. Men några detaljer kan Robert inte dela med sig av.

– Det är så med affärer, det är mycket smussel och tystnad. Det bara snurrar i huvudet på en till slut.

Måste få förtroende

Lyckligtvis för Robert så är han inte ensam i jakten på en fungerande klubbadress. Ett agentteam jobbar med far och son Burakovsky för att hitta den bästa lösningen.

– Han måste få vara i en klubb där han känner att han har förtroende.

André Burakovsky håller med sin far och öppnar för fortsatt spel i Malmö.

– Det kommer att avgöras inom de kommande veckorna. Malmö är alltid aktuellt.

Malmö Redhawks Patrik Sylvegård har inte diskuterat något om framtiden med supertalangen. Men garanterar att han har en plats i hans lag om han vill.

– André är vår kille och är alltid välkommen till Malmö.

Men särskilt hoppfull är han inte.

– Nej jag tror inte att det blir Malmö för André nästa säsong.

Sylvegård hörde under draftkvällen av sig till André och gratulerade honom till framgången. Han fick ett tack som svar, och där slutade kontakten. Sylvegård själv har inga planer på att kontakta spelaren om hans framtid.

– Nä han vet vart vi står. Vi har erbjudit honom ett bra kontrakt.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag