Robert Burakovsky i Redhawks-tröjan 2002. Foto: Ronny Johannesson
Robert Burakovsky i Redhawks-tröjan 2002. Foto: Ronny Johannesson

Burakovsky, 47, är på väg mot en comeback

Publicerad

Sonen André Burakovsky är svensk hockeys framtid och pappa Robert verkar inte vilja vara sämre.

Den 47-årige före detta poängkungen är på väg mot comeback.

–  Det kändes ”fantamaj” bra. Det är skönt att hålla i gång. Men min fru är inte nöjd, säger Robert Burakovsky till Sydsvenskan.

Under karriären har Robert Burakovsky spelat för 21 klubbar. Han har meriter från NHL, vunnit SM-guld och Elitseriens poängliga.

Nu tar han eventuellt upp karriären igen.

"Burra" har tränat med division 3-laget Limhamn – samma klubb där han gjorde sina senaste matcher säsongen 2011-2012.

– Jag täckte ett skott och pucken träffade revbenen. Därefter spelade jag inte mer för Limhamn, säger Robert Burakovsky till Sydsvenskan.

Har börjat träna

47-åringen är gammal kompis med Limhamns tränare Robert Olsson och sportchefen Peo Larsson. Han säger att en comeback är aktuell mest för deras skull.

Och kroppen håller bevisligen fortfarande för spel.

– Efter första träningspasset är jag förvånad över hur lätt det kändes, jag kunde spela golf dagen efter, säger Burakovsky till Sydsvenskan.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag