Sven Fornling lägger av – efter knocken

Sven Fornling fick ingen inbjudan till Idrottsgalan 2019 – men dök upp ändå.
Foto: SVEN SONNTAG / BILDBYRÅN
Sven Fornling på Idrottsgalan 2019.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Efter den svåra knocken i höstas. 

Nu meddelar boxningsstjärnan Sven Fornling, 31, att karriären är över. 

”Så kom den dagen som är oundviklig men som jag trängt bort i 20 år. Nu när det väl är dags så är det enda jag kan jämföra känslorna med en begravning och det är det på sitt sätt, för jag har bestämt mig för att hänga handskarna på hyllan en gång för alla.”, skriver Sven Fornling på sitt Instagram-konto. 

Det var den 16 november i fjol som Sven Fornling klev upp i boxningsringen för att försvara sin titel i lätt tungvikt mot det tyska hemmahoppet Dominic Bösel. 

Matchen var rejält het på förhand, men gick fel nästan omgående för Malmöboxaren. Efter två ronder fick han en smäll mot bakhuvudet och började känna sig yr. 

Dessutom fick Fornling tidigt en ”cut” precis under ena ögat.

Men titelmatchen fortsatte till den elfte omgången, och avslutades först när Dominic Bösel lyckades knocka Sven Fornling. Domaren avbröt tillställningen på en teknisk knockout, och Fornling blev av med sin VM-titel. 

Den riktiga dramatiken utspelades däremot inte i boxningsringen – utan på ett sjukhus i Halle. Efter förlustmatchen uppträdde Sven Fornling förvirrat, och fick föras till tyskt sjukhus med ambulans.

Väl där konstaterades att han drabbats av en blödning i bakhuvudet.

Fornling lyckades dock efter ett par veckors vila börja träna så smått igen.

Men framtiden i boxningsringen var ändå oviss.

– Det är svårt att säga hur framtiden blir och det är väldigt mycket från dag till dag, sa han i december till SportExpressen.

Men på måndagen meddelade Sven Fornling på sitt Instagram-konto att karriären är över:

Så kom den dagen som är oundviklig men som jag trängt bort i 20 år. Nu när det väl är dags så är det enda jag kan jämföra känslorna med en begravning och det är det på sitt sätt, för jag har bestämt mig för att hänga handskarna på hyllan en gång för alla.


https://www.instagram.com/p/B9ONpnKBn6h/

LÄS MER: Frida Wallbergs tillstånd livshotande